19.6.2012 16:02

«Tα ναρκωτικά δεν είναι δρόμος»

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί τόσο η νεολαία όσο και η κοινωνία απέναντι στη μάστιγα της σύγχρονης εποχής.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο διοικητής του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών  Γ. Κεβόπουλος στόχος είναι να δει η νεολαία ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπιαστεί με τη ζωή.
«Τα ναρκωτικά δεν είναι δρόμος. Δεν είναι καν επιλογή. Οι νέοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η διέξοδος από την καθημερινότητα και τα προβλήματα, είναι ο υγιείς αθλητισμός, το βιβλίο, η γνώση και η σκέψη. Αυτά θα πρέπει να καταλάβουν ότι αποτελούν σημαντικά εφόδια για ολόκληρη τη ζωή από την εφηβεία μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες», ανέφερε ο ίδιος.
Στις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, περιλαμβάνονται ενημέρωση των νέων μέσα από ειδικό περίπτερο στην πλατεία Βουνακίου, καλοκαιρινό μπαζάρ από Κέντρο Ψυχικής Υγείας αλλά και αγώνας μπάσκετ 3χ3 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Γεμάτη από δράσεις είναι και η Τρίτη, αφού ο πολυχώρος CITRUS στον Κάμπο θα αναλάβει να φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων όπως εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής και φωτογραφιών, τουρνουά σκάκι, περίπτερο ενημέρωσης ενώ θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατάδα από τη Χίο μέχρι τον Κάμπο.
Η ημέρα θα κλείσει με συναυλία του Παντελή Λύκου.
«Για εμάς είναι μία πρώτη κίνηση να έρθουμε κοντά με τη νεολαία. Να δείξουμε και στους γονείς και στους ίδιους ότι σκοπός μας είναι η αστυνόμευση αλλά η πρόληψη. Αν το κατανοήσει η κοινωνία τότε η μάστιγα των Ναρκωτικών δεν θα εξαλειφθεί αλλά σίγουρα θα έχει υποστεί ένα καίριο πλήγμα», κατέληξε σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Κεβόπουλος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι Χορηγός Επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο "Πολίτης". 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ