9.9.2013 13:05

Τα μερεμέτια μένουν

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛ. ΚΛΕΙΣΣΑΣ

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο νέο κτίριο που θα φιλοξενήσει το νηπιαγωγείο της δημοτικής ενότητας Μαστιχοχωρίων στο σχολικό κέντρο Πυργίου, που καλύπτει τι ανάγκες των κατοίκων όλων των οικισμών, εκτός από την Καλαμωτή και το Λιθί.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηλία Κλεισσά, ο εργολάβος θα παραδώσει το έργο περίπου σε 15 μέρες. Θα ακολουθήσει η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και αν δεν μεσολαβήσουν απρόοπτα εμπόδια, σε δύο μήνες περίπου θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι για την υποδοχή των 22 μαθητών που θα μεταστεγαστούν από το υπόγειο του δημοτικού σχολείου στο νέο χώρο.
Επισκευή σχολείου
Παράλληλα η δημοτική ενότητα θα προσπαθήσει να επισκευάσει και το παλιό παραδοσιακό σχολικό κτίριο , αξιοποιώντας πίστωση 200.000 ευρώ από το κληροδότημα Λαγούδη. Μόνο, αλλά προσπελάσιμο εμπόδιο, η εκδίκαση στο Εφετείο Πειραιά της αίτησης τροποποίησης της παραγράφου της διαθήκης του δωρητή, στην οποία ορίζεται ότι το κληροδότημα καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες φτωχών μαθητών.
«Πιστεύω ότι η αίτηση θα γίνει δεκτή, αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο τυπικό εμπόδιο. Ελπίζω ότι το προεδρείο θα ερμηνεύσει διασταλτικά το νόμο, κατανοώντας την ουσία της χορηγίας και δεν θα σταθεί στον τύπο. Το γράμμα του νόμου καλύπτεται από την πολύ κακή σημερινή οικονομική συγκυρία, που έχει επηρεάσει όλες τις οικογένειες», υποστηρίζει ο - δάσκαλος στο επάγγελμα - αντιδήμαρχος.
Βρεφονηπιακός σταθμός
Ταυτόχρονα, με έγγραφο που έχει κοινοποιήσει στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων και στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου, προτείνει να προσυπογράψουν και να στηρίξουν την πρόταση δημιουργίας Βρεφονηπιακού σταθμού, που μπορεί να  στεγαστεί στο νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου.
Ο Ηλ. Κλεισσάς υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 μικρά παιδιά ηλικίας από ενός έως τεσσάρων ετών που μπορούν και πρέπει να εξυπηρετηθούν.
«Είμαστε η μόνη δημοτική ενότητα του νομού που δεν διαθέτει Βρεφονηπιακό σταθμό. Έχουμε πολλά νέα ζευγάρια που λόγω της οικονομικής κρίσης επιστρέφουν στα χωριά και ασχολούνται με τη γεωργία και κυρίως με το μαστίχι. Mε την ύπαρξη του σταθμού θα τους προσελκύσουμε με ένα ακόμη σοβαρό κίνητρο».
Η πρόταση στοχεύει στην λειτουργία του από την σχολική σεζόν 2014-2015, αφού πρέπει να προηγηθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες  της εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων και της πρόσληψης προσωπικού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ