6.7.2016 16:18

Τα λάθη ΔΕΝ πληρώνονται

ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΑΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΕΥΗ ΚΑΛΚΟΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ

Όταν το πρέπων γίνεται σπάνιο, τότε πραγματικά αξίζει να αναφερθεί. Οι επιτροπές παραλαβής έργων τις περισσότερες φορές υπολειτουργούν. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων  που οφείλουν να ελέγχουν τα έργα που παραλαμβάνουν, ούτε καν τα έχουν δει από μακριά και απλά βάζουν την υπογραφή τους για να... "Τελειώνουμε" όπως συνήθως ακούγεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μια διαφορετική περίπτωση ήταν αυτή ενός έργου στην πλατεία των Αμάδων. Η απόσταση από το κέντρο δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για τη δημοτική σύμβουλο, που συνοδεία  του εργολάβου, πήγε για την αυτοψία εκεί.

Η αυτοψία

Όταν μετέβηκε στο χωριό και συγκεκριμένα στη θέση Λαγκαδάκι, η κ. Καλκούνη διαπίστωσε ότι μια τσιμεντωμένη οδός, ένα έργο μόλις πρόσφατα ολοκληρωμένο, ήταν προβληματικό, αφού το τσιμέντο είχε "σκίσει" σε διάφορα σημεία και ο δρόμος είχε υποστεί καθίζηση. Μάλιστα σε συνομιλία της με κάτοικο του οικισμού της μεταφέρθηκαν παράπονα για την κάκιστη κατάσταση του έργου ενώ επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει τοιχίο για να στηρίξει τον δρόμο.

Η κ. Καλκούνη διαπίστωσε ότι τα ποσά και ο προϋπολογισμός του έργου δεν αντιστοιχούσαν σε καμιά περίπτωση με την εικόνα που η ίδια αντίκριζε και γι αυτό και όπως σημειώνει στην επιστολή της, δεν προτίθεται να το παραλάβει.

Το σύνηθες

Αν και πάλι ακολουθούνταν η πεπατημένη, άλλο ένα ημιτελές και προβληματικό έργο θα ερχόταν να προστεθεί σε τόσα άλλα που έχουν γίνει και που γίνονται υπό την επίβλεψη του... δημοσίου με τα χρήματα των φορολογουμένων. Ίσως βέβαια αν το παραπάνω αντί για εξαίρεση ήταν ο κανόνας, να μην είχαμε φτάσει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ