11.6.2015 11:13

Τα κρασιά της Χίου συστήνονται στους Αθηναίους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «KING GEORGE ΙΙ»

Στο αθηναϊκό κοινό θα συστηθούν τα κρασιά των νησιών του αρχιπελάγους  την επόμενη Τετάρτη 17 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «King George II» στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας θα διαρκέσει όλη μέρα, με ώρες λειτουργίας 12:00‐20:00 και απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο.
Συνολικά θα παρουσιαστούν κρασιά από 26 Οινοποιεία ανάμεσά τους και χιώτικα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πολλά κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της περιοχής και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση της εκδήλωσης, που θα μπορούσε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συγχρηματοδότηση των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ