30.1.2013 9:12

«Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν»

Τα δεκάδες προβλήματα που παρουσιάζονται σε μαθήματα από την έλλειψη καθηγητών καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου υποστηρίζωντας με ανακοίνωσή της ότι μια σειρά μαθημάτων αδυνατούν να ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου αναφέρει:
«Ενώ έχει λήξει εδώ και καιρό το 1ο τρίμηνο (30 Νοεμβρίου) στα Γυμνάσια, ενώ ολοκληρώθηκε το 1ο τετράμηνο (20 Ιανουαρίου) στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια καθώς και τις Επαγγελματικές σχολές και ενώ σε ένα μήνα ολοκληρώνεται και το 2ο τρίμηνο των Γυμνασίων,  η προκλητική ανευθυνότητα και ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και σήμερα πανελλαδικά πάνω από 1500 κενά.
Κι όμως αυτή η πολιτική ηγεσία ζητάει, ακόμα και αυτή τη στιγμή, από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και αυτοί με τη σειρά τους από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να «ιεραρχήσουν» τα κενά. Αλήθεια με ποιο κριτήριο μπορούν να ιεραρχηθούν κενά που υφίστανται από την έναρξη του σχολικού έτους;
Σε τοπικό επίπεδο μετά την κάλυψη του κενού στον τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ στα μέσα Νοεμβρίου, με τις πρόσφατες προσλήψεις καλύφθηκε  το κενό στον τομέα Νοσηλευτικής του 1ου ΕΠΑΛ και 1ης ΕΠΑΣ και από τις 125 ώρες μαθημάτων μουσικής που ζητούσε το Μουσικό Γυμνάσιο καλύφθηκαν οι 5!!!
  Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η τύχη του κενού στον τομέα Γραφικών Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ, τι θα γίνει με το κενό Πλοιάρχου στο ΕΠΑΛ Οινουσσών, ποιο το μέλλον στη διδασκαλία Γερμανικών στις σχολικές μονάδες Βροντάδου και Καρδαμύλων  τι Μουσικό Σχολείο μπορεί να υπάρξει χωρίς καθηγητές μουσικών οργάνων και πότε θα καλυφθούν οι 4 κενές θέσεις (επί συνόλου 9) στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ; Τι θα γίνεται με τα κενά που θα προκύπτουν λόγω αιτιολογημένης μακροχρόνιας άδειας των συναδέλφων;
Η ΕΛΜΕ Χίου  καταδικάζει απερίφραστα κάθε πολιτική λιτότητας στην Παιδεία, κάθε πολιτική λιτότητας ενάντια στους μαθητές μας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ