21.9.2015 17:07

Τα Κάστρα των κομμάτων στη Χίο

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΙΟΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μία και μοναδική εξαίρεση, η Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά και τα εκλογικά τμήματα Νεοχωρίου και Θυμιανών σπάνε την υπεροχή, έστω και με λίγες ψήφους της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  στη Χίο.

Η αποχή ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών με το ποσοστό της να εκτοξεύεται στο 55%.

Οινούσσες, Μαστιχοχώρια και  Καρδάμυλα 

Σε αυτές τις τρεις δημοτικές ενότητες η ΝΔ κατέγραψε τις μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφορές που αν συνεχίζονταν και στην πόλη θα έδιναν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τοπικά, μια ευρεία νίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις Οινούσσες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 15.78%, στα Μαστιχοχώρια 12,44% και στα Καρδάμυλα 10,21%.

Αντιστοίχως στην καλαμωτή η πρωτιά της ΝΔ καταγράφεται με 192 ψήφους κι ακολουθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με 151 και ο ΣΥΡΙΖΑ με 85. Εννοείται βέβαια ότι το αποτέλεσμα του χωριού διαμορφώθηκε σαφώς από την εντοπιότητα του Κ. Τριαντάφυλλου για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και του Φιλ. Βιτέλλα υπέρ της ΝΔ .Αντίστοιχα στο Πυργί, όπου όπως φαίνεται, η υποψηφιότητα Π. Τασσοπούλου λειτούργησε υπέρ της ΝΔ , είχαμε 298 ψήφους για τη ΝΔ και 141 για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάζιος ο Αγ.Γιώργης

Ξεχωριστή αναφορά στον Αγ. Γιώργη γίνεται αφού στο συγκεκριμένο χωριό η ΝΔ συγκέντρωσε τις 222 ψήφους έναντι 88 του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας ως αποτέλεσμα ενδεχομένως τον Γ. Μαννάρα και το επιτελείο του.

Όλα μπλε στην Πισπιλούντα

64 στους 100 στην Πισπιλούντα ψήφισαν ΝΔ, ποσοστό που πιθανά να είναι και ένα από τα υψηλότερα πανελλαδικά. 32 ψηφοδέλτια βγήκαν από την κάλπη για τη ΝΔ και μόλις 7 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό της Αμανής

Άγιος Μηνάς ο ΣΥΡΙΖήτης

Ο Άγιος Μηνάς, το Νεοχώρι και τα Θυμιανά αναδείχθηκαν μαζί με τα Ψαρά σε κάστρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Ειδικά στη δημοτική ενότητα Αγίου Μηνά, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «κεφάλι» 12 ποσοστιαίων μονάδων, 33,21% έναντι 25,87% της ΝΔ. Προφανώς και ο μηχανισμός του Αντ. Κοτσακά λειτούργησε αλλά και ο πυρήνας της Χιακής συμπολιτείας ανεξάρτητα ή μη από τον συνδυασμό, έδρασε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και τα Φλάτσια

44,12% συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Φλάτσια έναντι 17,65% της ΝΔ καταδεικνύοντας μια σαφή μεταστροφή των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο χωριό προς τον ΣΥΡΙΖΑ.  Αντίστοιχα 45% των ψηφισάντων στο Μυρμήγκι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και 23,33%  του χωριού να ψηφίζει ΝΔ. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στην Ιωνία τέταρτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ με Τρίτη τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

...Και η Σιδηρούντα

Ευρεία νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ με 42,86%  και 51 ψήφους στη Σιδηρούντα με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο με 20 ψήφους και τη ΝΔ Τρίτη με 18.

Λαγκάδα η κόκκινη

Κρατά καλά και γερά η παράδοση στη Λαγκάδα, ειδικά στο 92ο εκλογικό τμήμα πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ με 25,47% και 68 ψήφους κι ακολουθεί δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 55 με Τρίτη τη ΝΔ με 49.

Μάχες στήθος με στήθος

Δεν ήταν ούτε ένα ούτε δυο αλλά πολύ περισσότερα τα εκλογικά τμήματα στα οποία κονταροχτυπήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και ισοψήφησαν στον τερματισμό.

Στο Άγιο Γάλας με 11 ψήφους ισοψήφησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

Στο 112ο Εκλογικό Τμήμα της Χίου και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βρέθηκαν με 62 ψήφους ο καθένας και στο 123ο της Χίου με 81. Το ίδιος και στο 38ο Νενήτων όπου ο καθένας πήρε από 94 ψήφους.

Χαρακτηριστικό ωστόσο είναι ότι, ειδικά στα εκλογικά τμήματα της πόλης η μάχη ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους πήγαινε στήθος με στήθος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ