Κοινωνία

26/7/16 11:51

τελ. ενημ.: 26/7/16 11:51

Τα Καντούνια της Μαρίας

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Σαν τη μύγα μες’ το γάλα ξεχωρίζει στην εποχή μας αυτός που τολμά να επενδύσει, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, όπου οι περισσότεροι έχουν πληρώσει ακριβά τις απόπειρες τους, ξεσκονίζοντας και πάλι τα ναυτικά τους φυλλάδια. Η αρχιτέκτων Μαρία Στεφανάκη Αμυγδάλου αποτελεί την δημιουργική εξαίρεση στον κανόνα, πιστεύει ότι σε εποχές κρίσεων δημιουργούνται ευκαιρίες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει και μαξιλάρια ασφαλείας τα επαγγέλματα της ίδιας και του γιατρού  συζύγου της Γιώργου Αμύγδαλου. Εφάρμοσε αυτό που λένε οι  καλοί έμποροι, στις κακές εποχές αγοράζουμε και στις καλές πουλάμε για να έχουμε κέρδος Η Μαρία αξιοποίησε δύο δικά της ακίνητα στην  Καλαμωτή,  με την  αρχιτεκτονική  σφραγίδα και εμπειρία που έχει στις αποκαταστάσεις παλαιών κτιρίων και τα μεταμόρφωσε κυριολεκτικά σε ατμοσφαιρικά παραδοσιακά οικήματα.

«Πρέπει να ρισκάρουμε, ξεκίνησα πριν τρία χρόνια την επένδυση και τώρα ελπίζω ότι θα αρχίσω να βλέπω τα πρώτα καλά αποτελέσματα των κόπων μου», δηλώνει στον «π» από τον τόπο εκτός Χίου που  κάνει μερικές μέρες διακοπές μαζί με τον σύζυγο της για να ανακτήσουν σωματικές και πνευματικές δυνάμεις  και να επιστρέψουν με φορτισμένες μπαταρίες στη Χίο.

«Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο έχει κλείσει πιά και ανακαινίσαμε δυο παλιά δικά μου σπίτια, το ένα κοντά στην έξω πλατεία και το άλλο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Τα ονομάσαμε Καντούνια, γιατί έτσι λέμε τους μικρούς δρόμους στο χωριό Σχεδιάζω με γνώμονα το περιβάλλον και την παράδοση και κυρίως με σεβασμό στο χωριό μου, στους πελάτες και στο αντικείμενο. Καταφέραμε  να προσθέσουμε δύο κατασκευές που εκτός όλων των άλλων μας εκφράζουν».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση