18.6.2014 17:01

Τα κάνατε μούσκεμα

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑDOR

Τα είπε κι από την καλή κι από την ανάποδη ο Κ. Τριαντάφυλλος στο μέλος της Τρόικα, επίτροπο κοινωνικής απασχόλησης Nazlo Ador, με αφορμή τη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική στις χώρες του νότου εκτίναξε την ανεργία και την φτώχεια επιβάλλοντας χωρίς να υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα. Στην ίδια τοποθέτηση ο κ. Τριαντάφυλλος κατέθεσε τις εξής προτάσεις:

1. Επιδότηση, για περισσότερο από δύο χρόνια, νέων θέσεων εργασίας στην πραγματική οικονομία, στον ιδιωτικό τομέα.
2. Ενίσχυση του κοινωνικού τομέα του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Οι κοινωνικοί δείκτες του ευρωπαϊκού εξαμήνου πρέπει να ενισχυθούν και να προστεθούν δείκτες, με στοιχεία για την ισότητα των φύλων, τους όρους αξιοπρεπούς εργασίας, την παιδική φτώχεια.
3. Ζητήματα λειτουργίας των τραπεζών. Χωρίς ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Στις χώρες της κρίσης το κόστος του χρήματος είναι υψηλό και η πρόσβαση σε αυτό από τις επιχειρήσεις πολύ δυσχερής, με συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ