26.1.2017 13:30

«Τα χώνουν» στην κυβέρνηση για τις «προαγωγές» οι Αξιωματικοί της ΕΛ.Α.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Με το γάντι διαμαρτύρεται η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τις «προαγωγές» των συναδέλφων τους που πιο πολύ με... τιμωρία μοιάζουν, αφού ο Δ. Αυγερινός θα βρεθεί στη Σύρο και ο Γ. Κεβόπουλος στην Κω. Η Ένωση με ανακοίνωση της συγχαίρει για την προαγωγή τους στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τα μέλη της Δημήτριο Αυγερινό, Γεώργιο Κεβόπουλο και Δημήτριο Μπριλάκη. 

Δεν παραλείπει όμως να σχολιάσει το γεγονός ότι με αυτές τις μεταθέσεις που συνοδεύουν τις προαγωγές αποδυναμώθηκε ο βασικός κορμός της αστυνομικής δύναμης του Β. Αιγαίου, αφού από το σύνολο των Αξιωματικών στο Βόρειο Αιγαίου που φέρουν ή έφεραν βαθμό ανώτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή έμεινε μόνο ένας Αστυνομικός Διευθυντής στη Δ.Α. Λέσβου! 

«Το γεγονός αυτό, αφενός προκαλεί αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των μετατιθέμενων Αξιωματικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα, αφετέρου δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους λοιπούς Αξιωματικούς της Ενωσής μας άλλα και σε όλους τους Υπηρετούντες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη δύσκολη συγκυρία μιας πρωτοφανούς προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, την οποία πρωτίστως  καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε οι υπηρετούντες στην πρώτη γραμμή, εδώ στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας, το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αβεβαιότητα και το αίσθημα ότι ο Έλληνας Αξιωματικός θα χρεωθεί κάθε δυσλειτουργία και πρόβλημα που προκύπτει από την κρίση αυτή. Ελπίζουμε η ηγεσία του Σώματος να αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στον Αστυνομικό και να αναγνωρίσει ότι όλο αυτό το διάστημα το σύνολο των Υπηρετούντων στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού – προσφυγικού, έχει δώσει το 100 % των δυνατοτήτων τους. Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με πλαίσιο και δομές ακόμα υπό διαμόρφωση, αυτοί που πρώτοι διαχειρίστηκαν και έδωσαν λύσεις σε προβλήματα είναι οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης και ο νοών...νοείτω.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ