26.9.2013 7:25

Τα γεγονότα... σαν σήμερα 26/9

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1687 ο βενετός Φραντσέσκο Μοροζίνι βομβαρδίζει και καταστρέφει τον Παρθενώνα. Την ίδια ημερομηνία το 1932 σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταστρέφει την Ιερισσό της Χαλκιδικής.

 

1687: Ο βενετός Φραντσέσκο Μοροζίνι βομβαρδίζει και καταστρέφει τον Παρθενώνα, στην προσπάθειά του να εκδιώξει τους Τούρκους.

1815: Ιδρύεται η Ιερά Συμμαχία μεταξύ Πρωσίας, Ρωσίας και Αυστρίας, που έβαλε πολλά εμπόδια στην Ελληνική Επανάσταση.

1916: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει στη Θεσσαλονίκη με το στρατηγό Δαγκλή και το ναύαρχο Κουντουριώτη (Επαναστατική Τριανδρία) την Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης, η οποία διακηρύσσει την επιθυμία της για έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ.

1922: Η Επανάσταση Πλαστήρα, που προέκυψε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1932: Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταστρέφει την Ιερισσό της Χαλκιδικής, προκαλεί το θάνατο 161 ατόμων, καθώς και σοβαρές καταστροφές σε μονές του Αγίου Όρους.

1947: Ο Ήτα Βήτα (Eega Beva το αυθεντικό όνομά του) κάνει την εμφάνισή του σε κόμικ στριπ του Μίκυ Μάους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ