29.3.2016 16:39

Τα «φιλαρμονικάκια»

ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Περισσότερα από είκοσι πέντε είναι τα νέα στελέχη που έχουν ενταχθεί στην  Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χίου και συνεχίζουν την παράδοση που δημιούργησαν οι παλιοί «εκτελεσταί», όπως αποκαλούσαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους παλιότερα.

«Είναι το φυτώριο μας, έχει δημιουργηθεί από το 2013 και από αυτά τα παιδιά συμμετέχουν μόνιμα  στις εκδηλώσεις μας τα 15 με 20, ανάλογα με όποια μπορούν κάθε φορά. Από την παρέλαση απουσίασαν κάποια που παρέλασαν με τα σχολεία τους», δηλώνει η μαέστρος Ευγενία Βορριά.

Τα αποκαλούν «φιλαρμονικάκια», είναι οι μαθητευόμενοι που αρχίζουν σιγά σιγά να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του μουσικού συνόλου, αλλά υπάρχουν και άλλοι που προετοιμάζονται και σύντομα θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

Οι Βορριάδες

Στη φιλαρμονική υπάρχει και μια οικογενειακή παράδοση, που δίνει το δικό της ηχόχρωμα στη διαχρονική προσπάθεια λειτουργίας της .

Η παράδοση της οικογένειας Βορριά έχει ρίζες τριών γενεών. Η αρχή έγινε με τον πατέρα Στέλιο, τη σκυτάλη συνέχισε η κόρη Ευγενία, στην παρέλαση της Παρασκευής πήρε μέρος για πρώτη φορά η κόρη της Ευγενίας, Σοφία Μπράμου που παίζει φλάουτο και ακολουθεί σύντομα ο μαθητευόμενος γιος Γιάννης, με το ταμπούρο του (τύμπανο). Στα μουσικά δρώμενα συμμετέχει ενεργά και ο σύζυγος της Ευγενίας Παναγιώτης, ο μαέστρος της στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Οικογένειες Πιπίδη και Βελόνια

Την οικογενειακή παρουσία διαμορφώνουν άλλες τρεις κόρες.  Η Κυριακή και η  Βερονίκη του Σάκη Πιπίδη που παίζουν κλαρινέτο και η Ερμιόνη του Άκη Βελόνια που παίζει φλάουτο. Μπράβο σε όλους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ