10.2.2016 12:11

Τα έχουν και τα βλέπουν από το 2006

ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ 4Χ4 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

 Άλλο ένα τρανό παράδειγμα της ασυδοσίας, της σπατάλης και του παραλογισμού του ελληνικού δημοσίου αποτελούν τα δυο οχήματα του Δήμου Χίου, που είναι αγορασμένα, ακινητοποιημένα  και αχρησιμοποίητα από το 2006.

Τα οχήματα αυτά, ένα απορριμματοφόρο 6 κυβικών κι ένα φορτηγό 4Χ4 δόθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο το 2006 (με Ευρωπαϊκή ή κρατική χρηματοδότηση λίγη σημασία έχει) στον τότε Δήμο Αμανής κι από το 2006 μέχρι σήμερα παραμένουν σε αχρηστία γιατί δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας και γιατί κανείς ως σήμερα δεν μπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα!

Ο παραλογισμός

Τα οχήματα παραλείφτηκαν τον Νοέμβριο του 2006 κι έμειναν χωρίς πινακίδες μέχρι και την επόμενη χρονιά. Έρχεται όμως η Ε.Ε το 2007 κι αλλάζει τις προδιαγραφές με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα οχήματα αυτά να αποκτήσουν άδεια και αριθμούς κυκλοφορίας από το Υπουργείο Συγκοινωνιών αφού στερούνται των συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Από το 2006 ως σήμερα κανένας δεν αξιοποίησε αυτά τα οχήματα, τα οποία "σαπίζουν" στην κυριολεξία αχρησιμοποίητα το ένα στο παρκινγκ της ΔΕΥΑΝΧ στο Κοντάρι και το άλλο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Χίου.

Από τη μια ο Δήμος αναζητά σαν τον ζητιάνο οχήματα να μπορέσει να λειτουργήσει ικανοποιητικά τις υπηρεσίες του και από την άλλη από το 2006 έχει 2 οχήματα ολοκαίνουργια και τα έχει... πεταμένα.

Το "ξεσκόνισμα"

Η μόνη διέξοδος στο όλο ζήτημα είναι μια υπουργική υπογραφή που θα δίνει κατ' εξαίρεση  άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες στα δυο οχήματα. "Η ίδια διαδικασία έχει ακολουθηθεί και σε άλλους δήμους που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Εκείνο που χρειάζεται είναι να δοθεί εντολή από τον αρμόδιο υπουργό, κατ΄εξαίρεση του νόμου και θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δυο οχήματα τα οποία έχουμε ήδη συντηρήσει", δήλωσε σχετικά στον 'π' ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης ο οποίος προσπαθώντας να βρει διέξοδο στο πρόβλημα ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τον βουλευτή Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδη, ευελπιστώντας σε θετική εξέλιξη.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα πάντως η ουσία είναι πως όλες αυτές οι παθογένειες μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε. Και με υπουργική απόφαση ή μη, κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος με αυτά τα καρκινώματα και να αρχίσουμε να βλέπουμε την κρατική περιουσία σαν δική μας, αφού είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά οι μόνοι ζημιωμένοι είμαστε εμείς.

 

ΣΗΜ. Στη φωογραφία, το ένα από τα δυο οχήματα, παρότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ συντηρήθηκε πρόσφατα από την Υπηρεσία καθαριότητας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ