16.2.2016 16:46

Τα δίνουν όσο- όσο για να καλλιεργηθούν

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΝΙΑΣ

Κάτι που έπρεπε να κάνει από την προηγούμενη χρονιά, να διαθέσει τα αναξιοποίητα αγροτεμάχια της, προς καλλιέργεια στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλά αντίτιμα, ώστε να αξιοποιηθούν, προχωρά έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση η Δημοτική Αρχή.

Τα αγροτεμάχια

Στον πρώην Δήμο Ιωνίας παραμένουν ακαλλιέργητα αποτελώντας κατά τους θερινούς μήνες απειλή σε πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, πάνω από 100 αγροτεμάχια. Πέρσι εξαιτίας του υψηλού αντίτιμου ενοικίασης που ζητούσε ο Δήμος, δεν εκδήλωσε κανένας αγρότης ενδιαφέρον για τη μίσθωση τους με αποτέλεσμα να μην καλλιεργηθούν και να παραμείνουν χέρσα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ αγροτεμάχιο στον Καταρράκτη ενοικιάζονταν με 120 ευρώ το χρόνο ύστερα με τις περσινές τροποποιήσεις ζητούνταν 450 ευρώ από τον ενοικιαστή γι αυτό και δεν εκδηλώθηκε από κανέναν ενδιαφέρον.

 Το πάθημα έγινε μάθημα και ο Δήμος Χίου επαναδημοπρατεί τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια με την τιμή που ίσχυε πριν από δυο χρόνια, ευελπιστώντας ότι θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των καλλιεργητών.

 "Θέλουμε οπωσδήποτε να καλλιεργηθούν αυτά τα αγροτεμάχια" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα στις υπηρεσίες του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ