9.4.2016 14:53

Τα δίνουν όλα για τη Μαστίχα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Χ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ενωμένοι σαν μια γροθιά παραγωγοί και βουλευτές είναι αποφασισμένοι να δώσουν την τελευταία μάχη για τη διατήρηση της αναγκαστικότητας του Συνεταιρισμού, απέναντι σε ένα υπουργείο το οποίο χωρίς καμιά λογική επιμένει εμμονικά σε μια διάταξη στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την  Ε.Μ.Χ., για το συνεταιριστικό κίνημα στο νομό και για την ίδια την οικονομία του νησιού μας.

Η Γενική Συνέλευση το πρωί του Σαββάτου  με τη συμμετοχή των δυο βουλευτών και νομικής συμβούλου της Ε.Μ.Χ. και του συνόλου των μελών της, έδειξε ότι ο δρόμος που θα διασφαλίσει αδιασάλευτα το μέλλον στην Ένωση και στον τοπική οικονομία είναι ένας, η διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού .

Οι δυο βουλευτές δεσμεύθηκαν ότι η μαστίχα πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού ενώ ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση που τεθεί θέμα αμφισβήτησης της θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στη Βουλή

Ενώπιον της αρμόδιας Eπιτροπής της Βουλής θα  βρεθούν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ένωσης και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα έτσι όπως αυτά καταγράφηκαν από τη νομική σύμβουλο και εμπεριέχονται σε σχετικό υπόμνημα με το οποίο ζητείται η διαφύλαξη της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού, η διατήρηση της ισχύος του προηγούμενου νόμου 1390/1938, η Ε.Μ.Χ. να διέπεται από τους ιδρυτικούς της νόμους, η προστασία του μοναδικού προϊόντος και η θωράκιση του θεσμικού ρόλου της Ε.Μ.Χ..

Δείτε το ψήφισμα της Ε.Μ.Χ. ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ