4.5.2020 16:27

Τα ακαθάριστα χωράφια αιτία για να χαθεί κι άλλο πράσινο στη Χίο

Τον καθαρισμό των χωραφιών τους προκειμένου τα ξερά χόρτα και κλαδιά να μην αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου, από τους δημότες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή σε απόσταση εκατό (100) μέτρων από τα όριά τους, να φροντίσουν για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, κλαδιά, απορρίματα κ.λπ. έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν άμεσα στις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους, ενώ δε, για τους παραβάτες προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Επισημαίνεται ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση του δασικού πλούτου είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα για το κοινωνικό σύνολο αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί για την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.  Είναι υπόθεση όλων μας!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ