4.5.2020 16:27

Τα ακαθάριστα χωράφια αιτία για να χαθεί κι άλλο πράσινο στη Χίο

Τον καθαρισμό των χωραφιών τους προκειμένου τα ξερά χόρτα και κλαδιά να μην αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου, από τους δημότες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή σε απόσταση εκατό (100) μέτρων από τα όριά τους, να φροντίσουν για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, κλαδιά, απορρίματα κ.λπ. έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν άμεσα στις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους, ενώ δε, για τους παραβάτες προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Επισημαίνεται ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση του δασικού πλούτου είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα για το κοινωνικό σύνολο αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί για την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.  Είναι υπόθεση όλων μας!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ