1.4.2015 10:06

Συστήνεται Δημοτικό Συμβούλιο νέων

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου νεολαίας προχωρά ο δήμος Χίου μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η αντιδήμαρχος Β. Ποταμούση συνεπικουρούμενη από την Ελ. Λυκοπάντη.

Την Πέμπτη στις 11.00 στο δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση- συνεδρίαση όλων των νέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυο κυριών και επιθυμούν να συμμετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο νέων.

«Σκεφτήκαμε λοιπόν πως είναι καλό να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Χίου. Θα είναι μια εθελοντική ομάδα, που θα την αποτελούν νέοι, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη και στα χωριά του νησιού μας.

Σκοπός αυτού του Συμβουλίου θα είναι να μεταφέρει στη Δημοτική αρχή, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τον προβληματισμό και τις προτάσεις της νεολαίας. Της νεολαίας που θέλει να συμμετέχει στα κοινά, γιατί οραματίζεται μια κοινωνία καλύτερη, με προαγωγή του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της ψυχαγωγίας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε στον «π» η κ. Ποταμούση η οποία ευελπιστεί ότι το δημοτικό συμβούλιο νέων της Χίου, στα πλαίσια της λειτουργίας και άλλων δημοτικών συμβουλίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η αδελφοποιημένη πόλη της Χίου Κερύνεια, θα αναλάβει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικές, πολιτιστικές κ.λπ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ