12.7.2016 11:47

Συσκέπτονται για τον χώρο του Τελωνείου

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΑΥΤΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ

Λύση στο φλέγον ζήτημα της ανυπαρξίας χώρου πρόσδεσης των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, θα επιχειρήσουν να δώσουν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Τελωνείο, Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Δήμος και τουριστικοί πράκτορες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με μοναδικό αντικείμενο της συζήτησης την εύρεση χώρου πρόσδεσης με δεδομένη την αύξηση του αριθμού των πλοίων που συνδέουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Κύρια εισήγηση του Τελωνείου θα είναι η παραχώρηση επιπλέον χερσαίας έκτασης προς τα νότια δηλαδή προς την πλευρά των παλαιών ναυτώνων.

Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος του Τελωνείου Θ. Γιαλούρης επιπλέον λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η τροποποίηση των ωρών των δρομολογίων κάτι όμως που παλαιότερα είχε απορριφθεί από τους τουριστικούς πράκτορες εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Από τη σημερινή συζήτηση πάντως δεν θα λείψουν οι αναφορές και για την κατάσταση του κτιρίου του Τελωνείου με τους τουριστικούς πράκτορες να πιέζουν για επισκευαστικές εργασίες και αναβάθμιση των υποδομών το συντομότερο δυνατό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ