7.10.2016 20:53

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό: Θα αποσυμφορηθεί η Λέσβος

Να αποσυμφορηθεί η Λέσβος που ασφυκτικά από τους μετανάστες αλλά και να μπει μια τάξη στην δράση των ΜΚΟ συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση ύστερα από ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στη Λέσβο, και λαμβάνοντας υπόψη τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας συμφωνήθηκαν:

1. Η ανάγκη αποσυμφόρησης της Λέσβου

2. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

3. Η επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου-Προσφυγών

4. Η δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κατόπιν άδειας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου

5. Η καταβολή εντός τριμήνου των καταγεγραμμένων αποζημιώσεων στη Μόρια.

6. Η λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των νησιωτών και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων

7. Η συνέχιση και ένταση της παρακολούθησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη μετείχαν οι υπουργοί Μουζάλας, Τόσκας, Δρίτσα και Κουίκ, ο δήμαρχος Λέσβου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Μόριας και της Παναγιούδας, τοπικοί βουλευτές, ο γ.γ. Αιγαίου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο συντονιστής του ΓΕΕΘΑ για το προσφυγικό.



Πηγή: iefimerida.gr 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ