4.10.2012 9:28

Συρροή γυναικών στο Νεχώρι

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή και άριστη διοργάνωση συνεχίστηκε την Τρίτη για  δεύτερη μέρα και ολοκληρώθηκε χθες στο Νεχώρι το πρώτο τριήμερο της διαδικασίας των δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Νεοχωρίου, Βασιλεωνοίκου και Χαλκειούς με την συνεργασία της Κινητής Μονάδας Ψηφιακής Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της εταιρείας καλλυντικών  AVON, που έχει αγοράσει, διαθέσει και συντηρεί τα μηχανήματα.
Τα έξοδα της μεταφοράς του αυτοκινήτου από τη Λέσβο καλύφθηκαν με χορηγία της Blue Star  Οι τρείς  σύλλογοι χρηματοδότησαν τη διαμονή και διατροφή του επιστημονικού κλιμακίου. Τα έξοδα μεταφοράς της μονάδας από τη Λέσβο καλύφθηκαν με χορηγία της Blue Star και τα εξειδικευμένα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά δίκτυα εγκατέστησε ο Οδ. Μαράτσος.
Η προετοιμασία ήταν πολύ καλή, η διαδικασία των ραντεβού απέδωσε και έως χθες το βράδυ αναμενόταν να εξετασθούν περισσότερα από 130 άτομα.
 
« Ο σύλλογος μας οργάνωσε για πρώτη φορά αυτή τη διαδικασία, ευχαριστούμε όσους  μας βοήθησαν, οι γυναίκες με τη συμμετοχή τους έδειξαν ότι ήθελαν αυτή την προσφορά. Σύντομα θα οργανώσουμε άλλη δράση που θα αφορά τους άνδρες, με προληπτικό έλεγχο του προστάτη», δηλώνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Νεχωρίου Π. Μαράτσου.
 
Η εταιρεία
Η υπεύθυνη Χίου της AVON Α. Τόπακα, παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της προσφοράς της εταιρείας στις γυναίκες, λέγοντας ότι λειτουργεί τμήματα κοινωνικής προσφοράς στις γυναίκες, μεταξύ των οποίων είναι και το συγκεκριμένο:
«Η AVON  είναι στο πλευρό της γυναίκας εδώ και 125 χρόνια. Σκοπός της δεν είμαι μόνο η πώληση καλλυντικών σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά η στήριξη των γυναικών σε κάθε τους βήμα. Είναι δίπλα τους, τους  παρέχει ευκαιρίες να ζήσουν καλά και να κάνουν την καριέρα τους, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει και την υγεία τους. Υπάρχουν προϊόντα στον κατάλογο της εταιρείας από τα οποία εμείς δεν εισπράττουμε προμήθεια, αλλά από αυτά τα έσοδα έχει αγορασθεί ο ψηφιακός μαστογράφος, που έχει δωρηθεί στη Αντικαρκινική Εταιρεία και με επισκέψεις σε κάθε περιοχή της Ελλάδας δίνει την ευκαιρία σε κάποιες γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία και να προλάβουν ένα τυχόν πρόβλημα της υγείας τους. Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες που με την μικρή οικονομική τους συνεισφορά βοηθάνε  αυτό το τεράστιο έργο, που αγκαλιάζει τη γυναικεία ψυχή. Ευχόμαστε για όλες τις γυναίκες και ειδικά τις Χιώτισσες τα αποτελέσματα των μαστογραφιών να είναι καλά.»
 
Πυργί
Από σήμερα έως και το Σαββάτο η μονάδα θα βρίσκεται στο Πυργί, όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες της με τη φροντίδα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ