24.10.2013 7:13

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: "Σεβασμός στις ανάγκες των μεταναστών"

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά για τις πρόσφατες δηλώσεις του που συνδέει τους ανέργους της χώρας με τα κύματα των μεταναστών από τη Συρία εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ξεπέρασε όλα τα όρια φανατισμού και ρατσισμού ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί» το ότι «έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες». Με την περιοδεία του σε χώρες της νότιας Ευρώπης, προσπαθεί να ενισχύσει την απάνθρωπη πολιτική της Ευρώπης-φρούριο και της κυβέρνησής του και επιχειρεί για μία ακόμα φορά να στρέψει την προσοχή του κόσμου από την καταστροφή των μνημονιακών πολιτικών του στους φτωχοδιάβολους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στην προσπάθειά τους για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Αγνοεί σκόπιμα τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία 550.000 μετανάστες ζουν στην Ελλάδα με άδειες διαμονής διαφόρων ειδών, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία σοβαρή επιστημονική έρευνα που να εκτιμά τους μετανάστες χωρίς χαρτιά σε περισσότερους από 200.000 - 300.000. Αυτοί οι μετανάστες ήταν περίπου τόσοι ή και περισσότεροι πολύ πριν η ανεργία φτάσει στο 27% και τους σαφώς περισσότερους ανέργους με τις πολιτικές του κου Σαμαρά και των προκατόχων του.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς αγνοεί προκλητικά ακόμα και τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης που χρησιμοποίησε παλαιότερη δήλωσή του περί ανακατάληψης των κέντρων των πόλεων από τους μετανάστες, ως παράδειγμα ρατσιστικής και ξενοφοβικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια κ. Σαμαρά! Αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο είναι ο επικίνδυνος λόγος σας και η μάταιη προσπάθειά σας να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο από την ανεργία, τη φτώχεια και την καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και κράτους πρόνοιας που έχετε επιφέρει. Αυτή την πολιτική θα την σταματήσουμε είτε το θέλετε, είτε όχι».

 Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε  ότι οι μνημονιακές πολιτικές που  τείνουν να μετατρέψουν τις ζωές μας και τον τόπο σε άγονη γραμμή είναι κατόρθωμα των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Χίο εδώ και πολλά χρόνια.

Γιατί εδώ στην Χίο, αυτόν τον καιρό, ζούμε από πρώτο χέρι το δράμα των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές.

Γιατί η απάντηση σε αυτό το δράμα δεν μπορεί να είναι παρά ο σεβασμός στις πρώτες ανάγκες των ανθρώπων αυτών και όχι οι παράγκες της ντροπής όπως αυτές απέναντι από το λιμεναρχείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ