3.10.2016 12:11

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Που πήγε η αλληλεγγύη; Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Για αντιδράσεις ξένες προς τη Χίο και χρησιμοποίηση της αγανάκτησης των Χιωτών από πολιτικάντηδες του παλιού και διεφθαρμένου καθεστώτος που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Όπως αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, από την αρχή έχει επισημάνει το πρόβλημα που δημιουργείται από τον επί σειρά μηνών εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών και προσθέτει ότι η λύση θα έρθει μέσα από την αναλογική κατανομή αυτών των ανθρώπων σε όλη την  Ελλάδα αλλά και μέσα από την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου.

«Ανησυχητικά και επικίνδυνα γεγονότα στον τόπο μας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σημειώνει τις διαμαρτυρίες, ειρηνικές ή μη, των κατοίκων της Χίου αναφέρει  ότι όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή «τη  χρησιμοποίηση της δήθεν «αγανάκτησης» των κατοίκων, την υποκίνηση των εντάσεων, και ότι είναι πάντα «ακομμάτιστα»» .

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται μεταξύ άλλων «που πήγαν όλα αυτά; Πάψαμε να είμαστε άνθρωποι;» και συνεχίζουν λέγοντας:

«Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η οργάνωση συγκέντρωσης με την παρουσία ακροδεξιών στο άκουσμα ενοικίασης ιδιωτικής κλινικής  ή η αντίδραση των ενοριτών στην πιθανότητα και μόνο σε περίπτωση ανάγκης να ανοίξουν αίθουσες για γυναικόπαιδα, για να φθάσουμε στο τελευταίο με την παρουσία και απαίτηση κατοίκων  να αποτρέψουν την ενοικίαση χώρου για  προσφυγόπουλα. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και απάνθρωπο να αντιμέτωπίζονται μικρά παιδιά και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι σαν «αρρώστια» που πρέπει  απλά να την διώξουμε.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτές τις αντιδράσεις που είναι ξένες στον τόπο μας αλλά δυστυχώς πολιτικάντηδες του παλιού και διεφθαρμένου καθεστώτος που οδήγησε την χώρα μας στην καταστροφή χρησιμοποιούν συστηματικά τους κατοίκους της Χίου. Αφού πέρασαν από πολλές θέσεις εξουσίας και δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τον τόπο μας επενδύουν τώρα στο χάος και το μπάχαλο μήπως και αποκτήσουν ρόλο».

Κλείνοντας ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η συνέχιση τέτοιων γεγονότων οδηγεί στον φασισμό και σε συνθήκες ζούγκλας.

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε απέναντι από τέτοιες συμπεριφορές και δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να οδηγήσει στον εκφασισμό την χιώτικη κοινωνία.Έχουμε μνήμες και ιστορία που δεν την ξεχνάμε», καταλήγει η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ