7.7.2016 16:40

Σύριος απειλούσε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι στη Σούδα

ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ

Απελπισία και αγανάκτηση επικρατεί καθημερινά στα σημεία διαμονής προσφύγων και μεταναστών εντός κι εκτός της πόλης της Χίου. Εκατοντάδες πρόσφυγες αποζητούν να φύγουν από το νησί με κάθε μέσο, με τους περισσότερους από αυτούς να επιχειρούν την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά είτε ως λαθρεπιβάτες στις νταλίκες είτε έχοντας προμηθευτεί πλαστά έγγραφα τα οποία προηγουμένως έχουν ακριβοπληρώσει.

Από το γενικότερο σκηνικό δεν λείπουν και τα καθημερινά ακραία συμβάντα, όπως αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας.

Σύριος άνδρας με τη χρήση μαχαιριού απειλούσε να αυτοκτονήσει μη αντέχοντας άλλο τον πολύμηνο εγκλωβισμό του στη Χίο. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Σύριος ζητούσε να εξεταστεί άμεσα το αίτημά του για άσυλο, αφού παραμένει στη Χίο από τον Απρίλιο. Πηγές αναφέρουν στον «π» ότι ο πρόσφυγας απείλησε ακόμα και τους υπαλλήλους των ανθρωπιστικών οργανώσεων με την Αστυνομία όμως να μη διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει την απειλή σε τρίτους, λέγοντας ότι δεν έχει κατατεθεί καταγγελία από κάποιο υπάλληλο.

Ο Σύριος προσήχθη συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για εξακρίβωση στοιχείων ενώ λίγο αργότερα, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν αφέθηκε ελεύθερος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ