12.9.2013 9:23

Συντονίζουν τις δράσεις τους

ΣΕΙΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Πληθώρα δεκάδων απεργιακών δράσεων με ταυτόχρονο άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και εσωτερικές διεργασίες στους κόλπους των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών αποφάσισε αργά χθες το βράδυ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χίου με το Γ. Αμπαζή να πιέζεται για πρώτη ίσως φορά, από τη βάση, για εντατικοποίηση των αγώνων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου αποτέλεσαν οι θετικές εισηγήσεις των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων για απεργιακές δράσεις διαρκείας αφού όπως είπαν στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πιέζουν για συντονισμό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

Καθηγητές, δάσκαλοι, αστυνομικοί, εργαζόμενοι στον Δήμο και την Περιφέρεια, υπάλληλοι στο ΙΚΑ Χίου και στο Νοσοκομείο, Λιμενικοί αλλά και μικρότερα πρωτοβάθμια σωματεία κατάρτισαν σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει πέρα από πορείες, συγκεντρώσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, διάλογο με την κοινωνία και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου αποφάσισε:

  • Παρασκευή 13/9: Συνέντευξη Τύπου στις 12:00 το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ. Και το απόγευμα ενημέρωση της ΕΛΜΕ Χίου στους γονείς για την υφιστάμενη κατάσταση στην παιδεία στις 18:30 στην αίθουσα της Π.Ε. Χίου.
  • Σάββατο 14/9: Πορεία διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Χανδρής με αφορμή τη σύνοδο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ακτοφυλακών που θα γίνει παρουσία εκπροσώπων του ΝΑΤΟ και της Frontex.
  • Δευτέρα 16/9: Συγκέντρωση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου στις 11:00 με παράλληλη συμμετοχή Πανεπιστημίου, Δασκάλων και Καθηγητών και πορεία διαμαρτυρίας.
  • Τρίτη 17/9: Διοργάνωση συναυλίας από την ΕΛΜΕ Χίου
  • Τετάρτη 18/9: Δράσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Συγκέντρωση στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.
  • Πέμπτη 19/9: Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον ΣΕΣΝΟΧ στο χώρο του Νοσοκομείου με παράλληλο κλείσιμο των ταμείων του «Σκυλίτσειου», στις 11:00 το πρωί
  • Παρασκευή 20/9: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ έξω από τα κοντέινερ του Λιμεναρχείου Χίου με απαίτηση να κλείσουν και οι μετανάστες να μεταφερθούν στο ακίνητο της Π.Ε. Χίου στο αεροδρόμιο. Πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ