26.1.2016 16:27

Σύντομα η έξοδος από το μνημόνιο, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθησή τους ότι η έξοδος από το μνημόνιο είναι πιο κοντά από ότι πιστεύει ο μέσος Έλληνας, διατύπωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σκορίνης και Μ. Φραγκάκη, που βρίσκονται στο νησί μας με αφορμή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι εφικτή από τις αρχές του 2017, μιας και όπως είπαν τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον ορατά.

«Οι εκτιμήσεις που προέβλεπαν ύφεση της οικονομίας της τάξεως του 4% έπεσαν έξω αφού το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μόλις 0,5%, την ώρα που για πρώτη φορά τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση», εξήγησε ο κ. Σκορίνης.

Παράλληλα αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αυτό θα ξεκινήσει να υλοποιείται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα έχει σαν στόχο την αναδιανομή του πλούτου και την διάθεση πόρων προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

«Πόλεμος συμφερόντων»

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο και για πόλεμο παραπληροφόρησης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διαμηνύοντας ότι ο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εφαρμογή της πολιτικής της που θα έχει ως στόχο το όφελος της πλειονότητας της κοινωνίας.

Τέλος ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε και στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση λέγοντας ότι οι αντιδράσεις, παρότι αποδεκτές, οφείλονται σε λανθασμένη ενημέρωση που προωθούν τα ΜΜΕ.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξασφαλίζει αφενός την καθιέρωση Εθνικής Σύνταξης και αφετέρου τη διατήρηση των κύριων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα», κατέληξε ο κ. Σκορίνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ