11.4.2012 15:17

Συνωστισμός για ένα πεντάμηνο εργασίας

ΘΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΙΣ 1.500 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

729 άνεργοι είχαν υποβάλλει έως χτες το μεσημέρι αιτήσεις πρόσληψης στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιεί το Εργατικό Κέντρο, με την ελπίδα ότι θα είναι οι τυχεροί που θα  καλύψουν τις 454 θέσεις που θα εργαστούν, έστω και για 5 μήνες. Οι διαχειριστές του προγράμματος προβλέπουν ότι οι αιτήσεις θα υπερβούν τις 1.500, αφού η διαδικασία υποβολής αιτιολογικών έχει αρχίσει από την Τρίτη 3 Απριλίου και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.
Η ταλαιπωρία
Ο κόσμος που  είχε σχηματίσει ουρές στο κτίριο της οδού Μαρτύρων, μαρτύρησε κυριολεκτικά περιμένοντας να εξυπηρετηθεί, χωρίς η ευθύνη να βαραίνει το Εργατικό Κέντρο. Κυρίως υπεύθυνοι για το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε ήταν οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους, που λειτουργώντας με τη χαρακτηριστική ελληνική νοοτροπία άφησαν τα πάντα για τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν. Ευτυχώς που το Εργατικό Κέντρο είχε φροντίσει να ενισχυθεί από δύο κλιμάκια υπαλλήλων του Δήμου και της Περιφέρειας. Κατά γενική ομολογία δε, οι υπάλληλοι έκαναν το καλύτερο για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
«Ο κόσμος αδιαφόρησε τις πρώτες μέρες, σήμερα έπεσε όλος μαζί και δημιουργήθηκε το πρόβλημα», επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου, Α. Παπαντωνάκης, που υποστηρίζει ότι σήμερα και αύριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.
Ημιαργία
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους μάλιστα ότι αύριο είναι ημιαργία και τα ΚΕΠ μετά τις 11:00 δεν θα επικυρώνουν τα έγγραφα και το γνήσιο της υπογραφής, που είναι προαπαιτούμενα για τη νόμιμη παραλαβή του κάθε φακέλου. Όσοι δεν προλάβουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν ως μόνη λύση την υποβολή της αίτησης με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, με αποδεικτικό στοιχείο την ημερομηνία αποστολής έως και τις 13 Απριλίου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ