21.9.2016 19:32

Συνωστισμό στο «Σκυλίτσειο» φέρνει το μεταναστευτικό

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Την αντοχή των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χίου δοκιμάζουν καθημερινά τα δεκάδες περιστατικά περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών που άλλες φορές χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και άλλες πάλι χρησιμοποιούν το Νοσοκομείο ως μέσο φυγής για την Αθήνα.

Το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε. Βουτιέρου είναι το γεγονός ότι  από όλα τα περιστατικά αυτά τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα είναι αυτά που αφορούν στο Ψυχιατρικό τμήμα συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων παιδιών που πρέπει να εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους.

«Είναι γεγονός ότι σε όλα τα περιστατικά παρουσιάζεται αύξηση. Η αβεβαιότητα και ο φόβος δημιουργούν συνθήκες δύσκολες για όλους μας. Είναι πολλά τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο Νοσοκομείο είτε υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών είτε κατόπιν υπόδειξης των ιατρών των Μ.Κ.Ο. και της Αστυνομίας. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν συχνά συνεργασίες και συζητήσεις και την Αστυνομία και με την Εισαγγελία», ανέφερε η κ. Βουτιέρου.

Το Νοσοκομείο ως μέσο φυγής

Ο πολύμηνος αποκλεισμός χιλιάδων ατόμων στο νησί κάνει πολλούς από αυτούς να αναζητήσουν άλλους τρόπος φυγής προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με δεδομένη την απαγόρευση εξόδου από το νησί έτσι όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά από αυτά τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, που όμως δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ζητώντας αρχικά τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο κι έπειτα τη νοσηλεία τους εκτός Χίου», εξήγησε η κ. Βουτιέρου.

Ενημερώνει το Υπουργείο

Και μπορεί εκ του αποτελέσματος το πρόσημο στην αξιολόγηση του Νοσοκομείου να είναι θετικό, ωστόσο το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα. Ιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό Προσωπικό βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση λόγω της κούρασης και των συνεχών περιστατικών.

Έχοντας γνώση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων η Ε. Βουτιέρου εντός της εβδομάδας προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να θέσει σειρά ζητημάτων στο Υπ. Υγείας που θα κληθεί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Χίου.

« Η κούραση μας έχει καταβάλει όλους. Βλέπουμε όλα αυτά που έρχονται και φοβόμαστε ότι ίσως δεν αντέξουμε», κατέληξε η ίδια σε δηλώσεις της στον «π».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ