5.1.2015 12:05

Σύννεφα διάσπασης στον ουρανό της τοπικής Ν.Δ.

• ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ «ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ» ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Η αδυναμία του αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού Περιφέρειας Αιγαίου και Κρήτης να κοπάσει τις σοβαρές αντιδράσεις στελεχών του τοπικού μηχανισμού για την έλλειψη έγκαιρων διαδικασιών ανάδειξης υποψηφίων από τη Συγγρού έχει προκαλέσει έντονες μετασεισμικές δονήσεις μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Χίου.

Πολλά από τα τοπικά μέλη είδαν στις τοποθετήσεις του κ. Παντάκη μια προσπάθεια να εξωραϊστεί ο διαχωρισμός των υποψηφίων σε υποψηφίους «δύο ταχυτήτων», αυτών που ήδη ανεμπόδιστα διενεργούν προεκλογικό αγώνα (Μ. Σταυρινούδη – Ν. Μηταράκη) κι εκείνων που στην προσπάθεια τους να ανακοινώσουν τη δική τους υποψηφιότητα σκοντάφτουν στο αυτονόητο «πόσο σίγουρη είναι;»

Η σαφής διαρροή εκ μέρους του κ. Παντάκη ότι μεγαλοστέλεχος από αυτά που έχουν καταθέσει διάθεση υποψηφιότητας είναι κομμένο από το ψηφοδέλτιο εκλήφθηκε από μεγάλο αριθμό στελεχών ως επιχείρηση μέτρησης των αντιδράσεων εκ μέρους της Συγγρού και εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στελέχη του κομματικού μηχανισμού αυτή την ώρα συλλέγουν υπογραφές αγανάκτησης για την αναβλητικότητα που δείχνει η Συγγρού, στην οποία αποδίδουν καθαρά σκοπιμότητα υποστήριξης των δεδομένων υποψηφίων.

Σε κείμενο που διακινείται γίνεται σαφής αναφορά ότι, εφόσον κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, οι ίδιοι δεν προτίθεται να δώσουν την εκλογική μάχη για τη Ν.Δ., αισθανόμενοι ότι από τη Συγγρού επιβάλλονται γραμμές που δεν συνάδουν με τη δημοκρατική λειτουργία ενός κόμματος, ούτε σέβονται τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών.

Στα … κεραμίδια βρίσκονται και πολλά από τα ήδη εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ Χίου, χωρίς να αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ετοιμότητα του εκλογικού μηχανισμού ενόψει της 25ης Ιανουαρίου.

Update 14:45

Δυσαρέσκεια στη Συγγρού για τις Χιώτικες πιέσεις

Ο απόηχος από τη θυελλώδη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Οργάνωσης έφτασε πολύ σύντομα και στα κεντρικά κομματικά γραφεία της Ν.Δ..

Στη Συγγρού δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί υφίσταται τόση αναταραχή στη Χίο, όταν πουθενά σε ολόκληρη την Επικράτεια δεν έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες.

«Θα ήταν τουλάχιστον παραλογισμός να ανακοινώνονταν μόνο το ψηφοδέλτιο της Χίου», αναφέρουν στελέχη που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο νησί.

Θυμίζουν επίσης ότι παραδοσιακά στη Ν.Δ. είχαν το χρονικό προβάδισμα οι εν ενεργεία βουλευτές σε σχέση με όλους τους υποψηφίους, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται και για τους βουλευτές που μετακινούνται εσωτερικά από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε άνεση χρόνου περισσότερη των 20 ημερών στους υποψηφίους, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνονταν η ανανέωση στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, επεσήμαναν, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους. 

Το χθεσινό παρασκήνιο

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ