23.6.2015 12:02

«Συνέταιρος» στο πάρκιγνκ της Ράμνης η… Αθηνά Ωνάση

Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΡΟΙΣΟΥ ΑΡ. ΩΝΑΣΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 8% ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Μπορεί ο τίτλος να προξενεί εύλογα ερωτήματα, κι όχι άδικα, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα που ανακάλυψε ο Δήμος Χίου στην προσπάθειά του να αποσαφηνίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χώρων στάθμευσης του κέντρου.

Όπως ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γ. Καραμανής ο Δήμος στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει και να ανακατανείμει τους χώρους στάθμευσης του κέντρου ξεκίνησε προσπάθεια κατάρτισης λίστας με τους δημοτικούς χώρους που έχει στην κυριότητά του.

«Σε αυτή λοιπόν τη διαδικασία διαπιστώσαμε ότι αρκετοί χώροι δεν είχαν σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ξεκινήσαμε να αναζητούμε τι ακριβώς γίνεται και ανακαλύψαμε ότι στον χώρο στάθμευσης της οδού Ράμνης, συνιδιοκτήτρια ήταν  εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά», εξήγησε στον «π» ο κ. Καραμανής σημειώνοντας ότι εικάζει ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο προήλθε έπειτα από δωρεά του Σμυρνιού κρίσου Α. Ωνάση μετά τον γάμο του με τη Χιώτισσα Τίνα Λιβανού.

Σε εξέλιξη νέα μελέτη για την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης

Ανεξάρτητα πάντως με την ιδιότυπη ανακάλυψη των υπηρεσιών του Δήμου ο Γ. Καραμανής σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση συνολικής μελέτης για την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης του κέντρου.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε ξανά στον κόσμο με τη μορφή της ανταποδοτικότητας όσα καθημερινά ξοδεύει από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ήδη ξεκινήσαμε μελέτη μέσα από την οποία προσπαθούμε να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης αφήνοντας τις θέσεις περιμετρικά του κήπου για όσους χρειάζονται στάθμευση για μία ή δύο ώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ