18.5.2015 23:51

«Συνεργάτες του Αμβρόσιου ζήτησαν τη σφράγιση του Μοναστηριού»

Τη σιωπή της σπάει έπειτα από 3 ημέρες η Μητρόπολη Χίου που με λιτή της δήλωση επικαλείται αίτημα των στενών συνεργατών του Αμβρόσιου σχετικά με το σφράγισμα τμημάτων της Σκήτης Αγίων Πατέρων.

Χωρίς να διευκρινίζει τον όρο «στενοί συνεργάτες», το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης επαναλαμβάνει τα όσα μετέδωσε πριν από δύο ημέρες το Politischios.gr ότι δηλαδή αιτία της σφράγισης ήταν η διαφύλαξη των κειμηλίων της Μονής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Χίου:

«Στενοί συνεργάτες του γέροντος Αμβροσίου, την Παρασκευή το πρωί, 15 Μαΐου 2015, ζήτησαν τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για τη διαφύλαξη των κειμηλίων της Ιεράς Σκήτης των Αγίων Πατέρων. Η Ιερά Μητρόπολη μετά από συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απευθύνθηκε στους κατά νόμον αρμοδίους φορείς. Η σφράγιση για τη διαφύλαξη των κειμηλίων έγινε με την παρουσία στενών συνεργατών του γέροντος Αμβροσίου».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ