Κοινωνία

18/12/14 11:56

τελ. ενημ.: 18/12/14 11:56

Συνεργασία Mom και Φιλοζωικού για την ευαισθητοποίηση υπερ της μεσογειακής φώκιας

Η MOm – Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της μεσογειακής Φώκιας- προμήθευσε το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου με έντυπα τα οποία περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο δράσης σε περίπτωση που κάποιος βρει ζωντανή ή νεκρή μια μεσογειακή φώκια.

Καταρχήν επιβάλλεται η επικοινωνία με τη MOm στα νούμερα 2105222888 ή 6942494471 που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Μέσα στο νερό ή σε θαλάσσιες σπηλιές η φώκια είναι ακίνδυνη οπότε μην της επιτεθείτε άδικα. Απομακρυνθείτε αργά χωρίς να την ενοχλήσετε. Συνήθως δεν χρειάζεται περίθαλψη. Εάν την συναντήσετε στη στεριά μείνετε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων μακριά της και ειδοποιείστε τη  MΟm διότι πιθανόν να χρειάζεται βοήθεια. Μην προσπαθήσετε να την ταΐσετε, μην την βρέξετε και προσπαθήστε να κρατήσετε ανθρώπους και κατοικίδια μακριά της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης έχουν απομείνει λιγότερες από 600 Monachus monachus παγκοσμίως, οι μισές εκ των οποίων ζουν και αναπαράγονται στις ελληνικές θάλασσες.

Οι κυριότερες απειλές για τη μεσογειακή φώκια είναι η υποβάθμιση των βιοτόπων της, η ηθελημένη θανάτωση της, οι τυχαίες παγιδεύσεις της από αλιευτικά, η μείωση της διαθέσιμης τροφής και η ρύπανση.

Φροντίστε το περιβάλλον και ενισχύστε τις δράσεις της MΟm για την προστασία του. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα υιοθεσίας της MΟm και τις υπόλοιπες δράσεις της στο διαδίκτυο www.mom.gr, support@mom.gr και στο τηλέφωνο 2105222888.

Το έντυπο της MΟm για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κανείς εάν συναντήσει σε κάποια παραλία ή στη θάλασσα μία μεσογειακή φώκια μπορείτε να το βρείτε στα τοπικά ιατρεία ζώων.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση