31.7.2013 15:37

Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για την υπόθεση με το φουσκωτό στη Χίο

Χαιρετίζει τις έρευνες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Τη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές για την διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης με το φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε χθες το πρωί να πλέει ανοικτά της Χίου, έμφορτο με βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικούς όλμους, χειροβομβίδες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου από την Άγκυρα, ο Γκιουλέρ χαρακτήρισε μάλιστα τη συνεργασία των δύο χωρών στη συγκεκριμένη υπόθεση ως παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας και χαιρέτισε τη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο Τούρκος υπουργός, αποκάλυψε μάλιστα ότι ένας από τους Τούρκους, που συνελήφθησαν χθες στη Χίο, είναι ο Χασάν Μπιμπέρ, καταζητούμενος από τις αρχές της γείτονος για τις επιθέσεις σε βάρος κυβερνητικών κτηρίων.

Σύμφωνα με την Τουρκία, ο Μπιμπέρ είναι μέλος της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο» (DHKP-C) και ο δράστης των επιθέσεων που έγιναν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 19 Μαρτίου 2011.

«Γνωρίζαμε ότι ο Μπιμπέρ προετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει κάποια επίθεση και όλα τα άτομα που είχαν καταδικαστεί διέφυγαν στο εξωτερικό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.  

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι οι τουρκικές αρχές θα ζητήσουν την άμεση έκδοση στην Τουρκία τόσο του Μπιμπέρ όσο και των υπόλοιπων συλληφθέντων για την υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους, όπως είπε, είναι και άλλοι δύο Τούρκοι, που έχουν τη Γαλλική και τη Βουλγάρικη υπηκοότητα.

Όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της γείτονος, η πρεσβεία της Τουρκίας ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην υπόθεση από ελληνικές διπλωματικές πηγές και υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ τους.
Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει διαψεύσει επανειλημμένως δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία παρέχει προστασία σε Τούρκους ακτιβιστές.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Διαβάστε επίσης: Τρία σενάρια για το "οπλισμένο" φουσκωτό της Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ