17.11.2012 16:46

Συνεργασία – ανακούφιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σάρκα και οστά αρχίζει και παίρνει σταδιακά το κίνημα στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο νησί μας, με την Παγχιακή Κίνηση Πολιτών να κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κίνησης, Γ. Κλούβα, μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργίας της πάνω από 200 περιπτώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο του νομικού συμβούλου της Κίνησης, Κ. Βεργίνα, αναζητώντας εφικτές λύσεις για τη μείωση και σταδιακή αποπληρωμή των χρεών.
«Μέχρι σήμερα μας έχουν προσεγγίσει πάρα πολλά άτομα και τουλάχιστον 75 φάκελοι έχουν προωθηθεί ώστε να βρεθεί λύση. Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, λόγω των χρεών σε στεγαστικά και καταναλωτικά  δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, με αποτέλεσμα πολλοί  να απειλούνται ακόμη και με κατάσχεση των σπιτιών τους», επισημαίνει ο κ. Κλούβας.
 
Η συνεργασία με τον Δήμο
Σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Χίου σχεδιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μέσα από τη συνεργασία με την Παγχιακή Κίνηση Πολιτών.
Στόχοι της συνεργασίας, σύμφωνα με το δήμαρχο Χίου,  είναι η διερεύνηση για την ανεύρεση τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών έναντι των κάθε μορφής πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών πίστωσης, προμηθευτικών αγαθών και υπηρεσιών, ασχέτως του ιδιωτικού ή δημοσίου χαρακτήρα τους.
«Επιπλέον θα παρέχουμε ενώπιον των δικαστηρίων κάθε μορφή έννομης προστασίας για τα δικαιώματα των μελών της, όπως συλλογικές αγωγές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κ.λπ.», κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης.
 
Άνοιγμα στην κοινωνία
Σε ότι αφορά πάντως τους άμεσους στόχους της Κίνησης ο κ. Κλούβας υπογράμμισε ότι μετά τη μετακόμιση των γραφείων της στην οδό Κουντουριώτη, θα ξεκινήσει η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ