27.1.2015 14:55

Συνεχίζονται οι επεμβάσεις Πυροσβεστικής και συνεργείων

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 24ΩΡΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΥΑΧ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ

Στη σκιά των χθεσινών καταστροφών που προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή και υπό τον φόβο μίας νέας πλημμύρας εξαιτίας των καιρικών φαινομένων οι μηχανισμοί του νησιού συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο από τη μία να καταγράφουν ζημιές κι από την άλλη να προχωρούν στην επούλωση των πληγών.

Η Πυροσβεστική

Συνεργεία της υπηρεσίας συνεχίζουν από χθες το έργο της άντλησης των υδάτων καθώς η μεγάλη ποσότητα νερού δεν μπορεί να αφαιρεθεί μέσα σε ένα 24ωρο. Όπως επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια των χθεσινών παρεμβάσεων της υπηρεσίας εκτός από ένα νέο πλημμυρικό συμβάν που σημειώθηκε στην περιοχή του Χαλκειούς.

Ο Δήμος

Την ίδια ώρα τα συνεργεία του Δήμου Χίου προχωρούν στον καθαρισμό των φερτών υλικών από το δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και των μπάζων από ρέματα και σημεία που διέρχονται ποταμοί όπου αυτό είναι εφικτό.

Η ΔΕΥΑΧ

Το κύριο βάρος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επόμενης ημέρας φέρει η ΔΕΥΑΧ που με όλες τις δυνάμεις έχει επιδοθεί στον καθαρισμό των δικτύων των όμβριων υδάτων.

Η αρχή έγινε από το δίκτυο της Απλωταριάς όπου συνεργεία αφαίρεσαν δεκάδες σακούλες φερτών υλικών μέσα από τα φρεάτια και συνεχίστηκαν στην περιοχή του Κάμπου και του Ριζαρίου όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και όμβριων αντίστοιχα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ