9.9.2016 13:13

Συνεχίζεται για 2η μέρα η δίκη για τα επιδόματα τυφλότητας

113 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η διαδικασία εξέτασης των κατηγορούμενων στην υπόθεση της παρχοής των επιδομάτων τυφλότητας, που είχε αναστατώσει το νησί πριν από λίγα χρόνια. 

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες στο Πρωτοδικείο της Χίου, με την αίθουσα γεμάτη κόσμο αφού καλούνται να εξεταστούν από το Δικαστήριο περισσότεροι από 110 μάρτυρες (κατηγορούμενοι), αποδεικνύοντας ο καθένας τους λόγους για τους οποίους λάμβανε το σχετικό επίδομα. 
Παρούσα κατά τη διαδικασία και η Δ/ντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής Λεμονιά Βαρκάρη, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, η οποία όμως θα εξεταστεί τελευταία κατά την διαδικασία. 
Εν τω μεταξύ πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναφορά του μέλους της Επιτροπής του ΙΚΑ που εξέτασε τα επιδόματα τυφλότητας που ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανέφερε στην διαδικασία ότι "η Επιτροπή δεν κάνει ποτέ λάθος", με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες. 
Για το ζήτημα έχουν κληθεί και θα τοποθετηθούν κατά τη διαδικασία και γιατροί, ενώ σύμφωνα με νομικούς κύκλους που παρακολουθούν από κοντά την διαδικασία θα υπάρξει συλλογική απόφαση, είτε αθωωτική, είτε καταδικαστική, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν στην περίπτωση της καταδίκης, οι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα χρήματα που είχαν λάβει ως επίδομα. 
Τέλος, μεγάλο θέμα έχει ανοίξει αναφορικά με τους όρους και τις προύποθέσεις τυφλότητας. Όπως σημείώνουν στο politischios.γρ ιατρικές πηγές, το ζήτημα του ορισμού της τυφλότητα προκύπτει μέσα από σχετικό νόμο- πλαίσιο και αναφέρεται με τον όρο "νομική τυφλότητα". Ο Νόμος αυτός άλλαξε μετά την δημοσιοποίηση των περιπτωσεων με τα επιδόματα που είχαν δοθεί στη Χίο, ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι διέθεταν τις προύποθέσεις.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ