10.10.2013 12:29

Συνεδρίασε το Συμβούλιο του Παν. Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2013 στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του Ομότ. Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά θέματα λειτουργίας, οικονομικών και στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη συμμετοχή του Πρύτανη Καθηγητή Π. Τσάρτα, των Αντιπρυτάνεων Ν. Σουλακέλλη, Α. Δημητρακοπούλου και Ι. Κάλλα καθώς και των προϊσταμένων των γενικών διευθύνσεων των διοικητικών υπηρεσιών.

Το συμβούλιο συζήτησε μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του Πρύτανη για την σημερινή κατάσταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα ειδικότερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ελλείψεις διδασκόντων σε πολλά Τμήματα, που οφείλονται τόσο στην καθυστέρηση διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο όσο και στην καθυστέρηση πρόσληψης Διδασκόντων ΠΔ 407 και  Έκτακτου Διδακτικού Προσωπικού, παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ολοκλήρωσε έγκαιρα τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτά προκαλούν μεγάλες δυσχέρειες στην ομαλή έναρξη των Προγραμμάτων Σπουδών κατά το χειμερινό εξάμηνο.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε επίσης για το πρόσφατο έγγραφο (Φ.122.5/6/145269/Β2   8-10-2013) που αφορά την καταγραφή των αναγκών Έκτακτου Διδακτικού Προσωπικού και τα προβλήματα που ενδέχεται να  δημιουργηθούν από την εφαρμογή του λόγω νέων διαδικασιών πρόσληψης.

Το Συμβούλιο ενέκρινε την 6η και 7η Τροποποίηση του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος που αφορούν κυρίως στην μισθοδοσία των συμβασιούχων διδασκόντων.

Θεσμικά

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά  από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαικών Υποθέσεων κ. Ν. Σουλακέλλη και συζήτησε διεξοδικά για την πορεία των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής σύνταξης του νέου Οργανογράμματος Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και για τις επιμέρους προτάσεις που υποβάλουν στην διαδικασία διαβούλευσης ακαδημαϊκά όργανα (Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων) και πανεπιστημιακοί φορείς και το χρονοδιάγραμμα για την  ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ψήφισης του από τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου

Επίσης το Συμβούλιο συζήτησε και το χρονοδιάγραμμα  των εργασιών της Επιτροπής για την σύνταξη του νέου Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς  και την διαδικασία παρακολούθησης και σύνταξης της ετήσιας έκθεσης απολογισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στρατηγικός σχεδιασμός

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Συμβούλιο ενημερώθηκε από την αρμόδια Αντιπρύτανη κα Δημητρακοπούλου για τις διαδικασίες διαβούλευσης επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού και συζήτησε το χρονοδιάγραμμα και τρόπους ενεργοποίησης της συμμετοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας στη σχετική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Συμβουλίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων.  Στη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων και τα μέλη της  Επιτροπής του Συλλόγου για το νέο Οργανόγραμμα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις προτάσεις του Συλλόγου, για την στρατηγική στόχευση και την συγκρότηση της πρότασης που κατέθεσαν για την νέα διάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ