27.4.2015 11:24

Συναρπάζει το «Κυνήγι του Θησαυρού» στο Κάστρο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΡΙΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

230 μαθητές χωρισμένοι σε 11 συνολικά ομάδες θα συμμετάσχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη στο φετινό «Κυνήγι θησαυρού» που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο με τη συνεργασία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου από τις 09:00 έως τις 13:00.

Το εκπαιδευτικό πρόγραµµα αποτελεί µια προσπάθεια γνωριµίας των µαθητών µε τα µνηµεία και την ιστορία του Κάστρου, καθώς και µια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του, το οποίο αποτελούσε παλαιότερα το πολιτικό, οικονοµικό και κοινωνικό κέντρο της πόλης.

Για την υποστήριξη των µαθητών και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα δηµιουργήθηκε ιστότοπος, ο οποίος παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά µε τα µνηµεία του Κάστρου όπως και διαδραστικές εφαρµογές.

Στη φετινή διοργάνωση οι 230 μαθητές, χωρισµένοι σε 11 οµάδες την πρώτη µέρα και 11 οµάδες τη δεύτερη ηµέρα, θα πρέπει να λύσουν τους γρίφους, που θα τους οδηγήσουν στα µνηµεία του Κάστρου.

Οι γρίφοι, οι οποίοι αφορούν σε µυθοπλαστικές ιστορίες ανθρώπων που πέρασαν από τα µνηµεία του Κάστρου, θα βρίσκονται µέσα σε χρονοκάψουλες σε µια κεντρική «µηχανή του χρόνου» στην πλατεία του Κάστρου.

Σε κάθε µνηµείο θα πρέπει οι οµάδες να υλοποιήσουν µια δράση, για να µπορέσουν να βρουν το κλειδί του Κάστρου και παράλληλα να βοηθήσουν την Άννα Κοµνηνή να βρει το γρανάζι που λείπει από τη «Μηχανή του Χρόνου» και να επιστρέψει στον πατέρα της τον Αλέξιο Α΄Κοµνηνό.

Στην οµάδα, που έχει περάσει από όλους τους σταθµούς-µνηµεία και έχει βρει το κλειδί του Κάστρου, θα απονεµηθεί το «Χρυσόβουλο» του Αλεξίου Α΄ Κοµνηνού και σε όλους τους υπόλοιπους µαθητές θα απονεµηθούν έπαινοι συµµετοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ