19.1.2017 18:22

Συναγερμό στα ψυγεία τους τοποθετούν οι περιπτερούχοι [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΟΙ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ!

Τα περίπτερα προστατεύονται με συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας. Αν το γράφαμε αυτό πριν από μερικά χρόνια θα το θεωρούσαν Πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως τώρα  είναι η σκληρή αλήθεια. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί και οι περιπτεριούχοι αναγκάστηκαν  να καταφύγουν στις λύσεις της ηλεκτρονικής ειδοποίησης και καταγραφής, για να σώσουν την περιουσία τους από τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς κλέφτες και διαρρήκτες.

Οι ανθρώπινες… κάμερες

Συστήματα συναγερμού και κάμερες  έχουν εγκαταστήσει στην πλατεία Βουνακίου ο Λάμπρος Φιλιππάκης και η Σοφία Μιχαηλίδου. Ο Κώστας Τσιμούνης προστατεύει την περιουσία του μόνο με σύστημα συναγερμού.  Όμως ως σύγχρονος έξυπνος Οδυσσέας έχει εγκαταστήσει….ζωντανές κάμερες.

«Θα έπρεπε να έχω και κάμερες, αλλά χρειάζονται χρήματα που δεν έχω», δηλώνει. «Όμως με βοηθάνε πρόσφυγες. Επιτρέπω σε συγκεκριμένους που γνωρίζω καλά πιά,  να  χρησιμοποιούν το δίκτυο  interνet του περιπτέρου όλες τις  ώρες που λειτουργώ και αυτοί με ειδοποιούν όταν με κλέβουν. Πριν από μέρες πήραν κυνήγι και έπιασαν ένα που μου είχε κλέψει αναψυκτικά», λέει επισημαίνοντας ότι η ανάγκη τον έχει μάθει να ελίσσεται.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα

 Η Σοφία Μιχαηλίδου έχει  εγκαταστήσει στο περίπτερο της   σύστημα συναγερμού και κάμερες πολλά χρόνια πριν αρχίσουν οι προσφυγικές ροές.

«Τώρα αύξησα τα σημεία ελέγχων,  με έκλεψαν το καλοκαίρι του 2016 και  φοβόμαστε πολύ πλέον. Η βραδινή βάρδια στην 24ωρη λειτουργία μας  είναι πολύ επικίνδυνη», τονίζει.

Ο Λάμπρος Φιλιπάκης είναι το νεώτερο μέλος στο club  των ιδιοκτητών συστημάτων συναγερμού.

«Έως τώρα είχα μόνο κάμερες, αλλά αναγκαστικά έβαλα και συναγερμό στο ψυγείο των αναψυκτικών. Με έχουν κλέψει πολλές φορές. Προχτές ήμουνα μέσα στο περίπτερο, χτύπησε ο συναγερμός, έτρεξα αλλά δεν πρόλαβα την  τσιγγάνα που μου έκλεψε μπύρες».

Τα θύματα δηλώνουν ότι η κατάσταση χειροτερεύει, νοιώθουν απροστάτευτοι  και αγωνιούν για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ