Την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού των γονέων των αδελφών Τσάκαλου και την κατάργηση του τρομονόμου 187ΠΚ του κουκουλονόμου 187ΑΠΚ και των φυλακών Γ` τύπου ζητούν τα στελέχη της ομάδας που κινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη Χίο, χθες στις 18:00, με κύριο αίτημα τον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και σωφρονισμού των κρατουμένων. Η πρώτη κινητοποίηση είχε γίνει το Δεκέμβρη του 2014, με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού
Ο πυρήνας υποστηρίζει τους 19 φυλακισμένους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη και σύγχρονες συνθήκες φυλάκισης, μεταξύ των οποίων είναι οι Μαζιώτης, Κουφοντίνας, Αγγελική Σπυροπούλου και αδελφοί Τσάκαλου.
Για να μην παρανοηθούν οι προθέσεις τους, τονίζουν ότι δεν ασπάζονται την ένοπλη βία αλλά συμπαραστέκονται με σαφές πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο.
Τα στελέχη του πυρήνα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και προβάλλουν το στίγμα της φιλοσοφίας τους για να ενθαρρύνουν άτομα που θέλουν αλλά διστάζουν να συνταχθούν μαζί τους και να αντιδράσουν στο σύστημα που ποινικοποιεί τους αγώνες για την πραγματική εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών.
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο
Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News