3.10.2016 16:24

Συμμετοχή του ΣΕΣΝΟΧ στο "Καραβάνι της Υγείας"

«ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με πάγια αιτήματα την έλλειψη προσωπικού,  την ένταξή τους σε βαρέα και ανθυγιεινά  και την αναβάθμιση  των μονάδων πρωτοβάθμιας  υγείας, απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Χίου, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και  στο «Καραβάνι Υγείας» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος σύλλογος τους. «Το Καραβάνι υγείας που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνεται την Πέμπτη στην Αθήνα και για αυτό έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδήλωση. Επίσης  αντιπροσωπεία των σωματείων θα συναντηθεί  με τον υπουργό υγείας προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου», ανέφερε στην συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Κουτσουράκης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ. Παράλληλα επισήμανε ότι το νοσοκομείο της Χίου δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην επαρκεί και ο φόρτος εργασίας να διπλασιάζεται. «Αντιμετωπίζουμε όλους τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως φυλής αλλά δεν έχουμε άλλες αντοχές. Επιπλέον χρηματοδότηση δεν έχουμε για να σηκώσουμε αυτό το βάρος και τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά», είπε.  

Ο ΣΕΣΝΟΧ  συνδιοργανωτής του  Παγχιακού Συλλαλητηρίου για το Προσφυγικό

Την  πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Χίου ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχιτός, εξηγώντας συνάμα τους λόγους που το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Χίου θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο Παγχιακό συλλαλητήριο για το προσφυγικό που  συγκαλεί το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή . « Οι πρόσφυγες του ’22 τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζαν  με τους πρόσφυγες του σήμερα και ας ήταν εκείνοι χριστιανοί και αυτοί μωαμεθανοί. Η προσφυγιά είναι πικρή για όλους αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα», είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ προσκαλώντας τους Χιώτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ