5.4.2012 18:01

Συμφόρηση και πάλι στις φυλακές Χίου

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ» ΗΔΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

 
Πριν περάσουν ούτε καν δύο μήνες τα αρμόδια πολιτειακά όργανα κουρέλιασαν και μετέτρεψαν σε οξύμωρο σχήμα  και ακύρωσαν το Ν. 4043/2012, που θέσπισαν για να αποσυμφορήσουν, υποτίθεται, τις φυλακές μεταξύ των οποίων και αυτή της Χίου.   Στις 14 Φεβρουαρίου που άρχισε να εφαρμόζεται οι έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό κατάστημα Λ. Μίχαλος  ήταν 185. Με το νομικό ευεργέτημα - που ισχύει έως και το Νοέμβριο - τις επόμενες τρείς εβδομάδες έφυγαν 38 και με κανονική αποφυλάκιση άλλοι 11, ενώ έως το τέλος του Μαΐου με τη χρήση του νόμου θα αποφυλακιστούν ακόμη τρία άτομα.
Η πραγματικότητα
Στα μέσα του Μάρτη είχαν απομείνει 138 έγκλειστοι, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διοικητικής λειτουργίας και  διαβίωσης των κρατουμένων να είναι αρκετά καλύτερες σε όλα τα επίπεδα. Όμως το ανάδελφο κράτος φρόντισε μέσα σ’ αυτό το διάστημα να επιβεβαιώσει και πάλι (κι όχι να διαψεύσει) τον κακό εαυτό του, με την ακύρωση στην πράξη και αυτής της στρατηγικής επιλογής. Με τις 12 νέες αφίξεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 150 και πολύ σύντομα, όπως υποστηρίζει η γραμματεία του σωφρονιστικού καταστήματος Χίου ο αριθμός των κρατουμένων θα είναι μεγαλύτερος των 185 του Φεβρουαρίου.
Μία από τα ίδια
«Η αποσυμφόρηση ήταν πρόσκαιρη, γυρίσαμε και πάλι σε μια από τα ίδια και χειρότερα, το κράτος αυτοεξευτελίζεται μια ακόμη φορά, δεν υπάρχει σωτηρία», λένε και δεν έχουν άδικο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ