22.6.2015 17:34

Συμφωνία ή όχι, τι απαντούν οι Χιώτες [BINTEO]

ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Mε αγωνία και απαισιοδοξία για το μέλλον, περιμένουν και οι Χιώτες – όπως όλοι οι Έλληνες - τις αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής των Κρατών μελών της Ε.Ε για την επίλυση ή μη των προβλημάτων και τις πολιτικές επιλογές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην παραμονή, την έξοδο από το Ευρώ και ίσως την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην επέκταση του χρηματοδοτικού προγράμματος για μερικούς μήνες, με στόχο να βρεθεί τελικά κάποια λύση.

Παραμονή

Η πλειοψηφία του κόσμου χαρακτηρίζει την πιθανότητα της εξόδου καταστροφική, πιστεύει ότι είμαστε εξαρτημένοι από την Ευρώπη, το Ευρώ και τις διεθνείς αγορές, φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους,  η νεολαία βιώνει το μαρτύριο της  ανεργίας ή εργάζεται αντί πινακίου φακής σε εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που έχει σπουδάσει. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει προοπτική και βλέπει ως μόνη σανίδα σωτηρίας την μετανάστευση. Οι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι σώζεται με απολύσεις προσωπικού, πριν φτάσουν στο λουκέτο.

Έξοδος

Στον αντίποδα υπάρχει σημαντική μερίδα του πληθυσμού που υποστηρίζει την έξοδο, επικροτεί τη διαπραγμάτευση που γίνεται και ζητάει να μπει ένα τέλος στην περιπέτεια που ζούμε, δηλώνοντας κουρασμένοι από τα παιχνίδια των δανειστών και των διεθνών αγορών.

Αναποφάσιστοι κι άλλοι

Ελάχιστοι δηλώνουν αναποφάσιστοι, ανενημέρωτοι για τις συνέπειες  και ακόμη λιγότεροι  ότι έχουν πάρει τα μέτρα τους και δεν τους φοβίζουν οι εξελίξεις.     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ