7.6.2012 17:53

Συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Την κραυγή αγωνίας όλων των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους για την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τις ανάγκες τους, μετέφεραν προς κάθε αρμόδια αρχή οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση με τη συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ Χίου. Αντιπροσωπεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και των εκπροσώπων των συλλόγων παρέδωσε επιστολή στον τοπικό υγειονομικό  φορέα και τον αντιπεριφερειάρχη, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Θύματα

«Ο κίνδυνος για την υγεία κάθε Έλληνα πολίτη είναι πλέον ορατός κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα! Ζητάμε από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε  όλους τους έχοντες ανάγκη μέχρι να αποκατασταθεί ην προμήθεια τους από τα φαρμακεία. Ο αγώνας μας αποτελεί το μοναδικό όπλο  ενάντια σε αυτή την εξοντωτική πολιτική λιτότητας, όλοι ενωμένοι πρέπει και θα παλέψουμε  για την αποτροπή της εξαθλίωσης και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και αυτής ακόμη της ίδιας της ζωής  μας», τόνισε η πρόεδρος του Παγχιακού συλλόγου ΑμεΑ, μιλώντας στον ελάχιστο κόσμο που έδωσε το παρόν.

Ασχήμια.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν η απουσία από το κάλεσμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, εκπροσώπων της πολιτείας, του δήμου, της περιφέρειας, αλλά και η προσπάθεια κομματικών οργάνων να καπελώσουν την διαδικασία και να βάλλουν σε δεύτερο πλάνο τον ασθενή και τα προβλήματα του, μετατρέποντας την κινητοποίηση σε κομματική και πολιτική διαδήλωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ