14.2.2014 10:08

Συλλαλητήριο σχολικών φυλάκων και καθηγητών κατά των απολύσεων

Στην Αθήνα φτάνει την Παρασκευή η αυτοκινητοπομπή σχολικών φυλάκων που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, η οποία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, διασχίζοντας πολλές πόλεις της χώρας. Το «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής» θα βρίσκεται στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Εκεί θα τους υποδεχθούν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΟΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας 12 – 2 μ.μ. και 2 – 4 μ.μ.

Από εκεί θα αρχίσει μηχανοκίνητη πορεία με πρώτο σταθμό το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί κατάργηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, καθώς και επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία τους.

Κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

Για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00 - 17:00).

Για τις 6 Μαρτίου υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία (13-14 Μαρτίου) και για πενθήμερη απεργία (17-21 Μαρτίου).
Newsroom ΔΟΛ
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ