18.11.2015 11:31

Σύγκρουση γενεών και φιλοσοφίας στην αποψινή εκλογή διοίκησης της Ε.Μ.Χ.

* ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΤΥΠΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Η πιο αμφίρροπη κάλπη αντιπροσώπων από καταβολής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών  στήνεται απόψε για την εκλογή νέας διοίκησης. Με μοιρασμένες τις πιθανότητες επιτυχίας, οι δυο «πεντάδες» που διακινούνται ήδη υπογείως θα δοκιμάσουν την αντοχή τους στην κάλπη για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Στο μεσοδιάστημα της εκλογής των αντιπροσώπων δημιουργήθηκαν ετερόκλιτες συμμαχίες και διαμορφώθηκε οριστικά το προφίλ των δύο άτυπων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν απόψε την ψήφο των 61 αντιπροσώπων.

Η πεντάδα Μονίαρου

Στον άτυπο συνδυασμό Μονίαρου τα πέντε βασικά στελέχη που προβλέπεται να πριμοδοτηθούν είναι, πέραν του σημερινού προέδρου, οι Κ. Γανιάρης, Κ. Αγκάς, Ν. Νύκτας και Παν. Βρουλής. Την πρόγευση για την ανέλπιστη συμμαχία των δυο άλλοτε υποψηφίων διεκδικητών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Κ. Γανιάρη και Παν. Βρουλή, είχε ήδη δώσει ο εντοπισμός πολλών ψηφοδελτίων στον Πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό της Καλλιμασιάς με δισταυρία στους άλλοτε πολιτικούς αντιπάλους. Η Ένωση, ως φαίνεται, τους … ένωσε! Η πεντάδα Μονίαρου δεν αποθαρρύνει ούτε την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κ. Αντώνη Κωσταρή.

Η πεντάδα των …6

Στον αντίστοιχο άτυπο συνδυασμό των νέων διεκδικητών της διοίκησης της Ένωσης οριστικοποιήθηκε η προσθήκη και του Κώστα Βούκουνα. Ο Καλλιμασιώτης συνεταιριστής συμφώνησε με την ομάδα των «5» (Γ. Τούμπου, Γ. Καπετάνου, Κ. Νεαμονίτη, Ν. Ρικανιάδη και Ν. Λυμπέρη) σε ζητήματα αρχών και ενσωματώνεται στον προτεινόμενο βασικό κορμό της διακινούμενης πεντάδας, αφήνοντας στον Ν. Ρικανιάδη τον ρόλο του «μπαλαντέρ».

4 «ελεύθεροι σκοπευτές»

Την εκλογή τους πέρα από ομαδοποιήσεις διεκδικούν ακόμα οι Στ. Ψαρρός, Χρ. Κουκούρης, Στρ. Κακαρίνος και Μιλτ. Σούτης. Σε περίπτωση δε έκπληξης και εκλογής ενός από τους προαναφερθέντες στη διοίκηση τα πάντα θα είναι ανοιχτά, καθώς όλα θα θεωρηθούν ευμετάβλητα στην ισορροπία της εννιαμελούς διοίκησης.

Οι διαφορές

Είναι φανερό ότι στην κρίσιμη αποψινή εκλογή συγκρούονται δυο γενεές και εκ των πραγμάτων δυο φιλοσοφίες για την πορεία της Ένωσης. Η γενιά Μονίαρου με πρόσωπα που δοκιμάστηκαν τοπικά για τις δυνατότητες τους κατά καιρούς στον χώρο της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης, με άποψη ότι η πολιτική του Συνεταιρισμού πρέπει να έχει συντηρητική λογική διατήρησης των ήδη κεκτημένων για αυτή την περίοδο για το προϊόν και τους παραγωγούς.

Κι η νεότερη γενιά, προσώπων που έχουν σχετικά πρόσφατη επαφή με την Ένωση, απέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους ότι έχουν μελετήσει επαρκώς όλα τα δεδομένα του Συνεταιρισμού και φέρονται αποφασισμένοι να δοκιμάσουν τομές και αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της Ένωσης, αμφισβητώντας την απόλυτη ορθότητα της πολιτικής της σημερινής διοίκησης.

Με τις παγκόσμιες αναταραχές να παίζουν καθοριστικό ρόλο πια στις οικονομίες όπου η Ένωση εξάγει το μοναδικό προϊόν της μαστίχας, το διακύβευμα της ανάδειξης νέας διοίκησης φαντάζει περισσότερο σοβαρό παρά ποτέ, πέρα από προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ