9.2.2017 12:13

Το συγκινητικό βίντεο της UNICEF για τις ιστορίες δύο προσφύγων με 80 χρόνια διαφορά

Ένα νέο βίντεο δημοσιεύτηκε από τη UNICEF, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη υπέρ των προσφύγων. Σε αυτό ένας 80χρονος άνδρας μιλάει για τις τραυματικές του εμπειρίες που έζησε ως παιδί, που κατάφερε να δραπετεύσει από ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Περνούσα μία ευχάριστη παιδική ηλικία, αλλά δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω τι συνέβαινε γύρω μου. Ένα πρωί ξύπνησα και τα καταστήματα είχαν γίνει φύλλο και φτερό, όλα τα παράθυρα είχαν σπάσει και το σχολείο μου είχε καεί ολοσχερώς», αναφέρει ο ηλικιωμένος, σήμερα άνδρας.

Την ίδια στιγμή, ένα μικρό αγόρι από τη Συρία αφηγείται την ιστορία του ως πρόσφυγας. «Ο κρότος ήταν τόσο δυνατός. Ολόκληρο το σπίτι σειόταν. Ήταν στα αλήθεια πολύ κοντά. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν στους δρόμους. Δεκάδες σκοτώθηκαν. Η μητέρα μου, μου είπε ότι έπρεπε να φύγω».

Οι δύο ιστορίες έρχονται να συμπληρώσουν η μία την άλλη και συνοδεύονται από την ίδια συγκινητική φράση: «Είμαι ζωντανός. Είμαι ένας από τους τυχερούς».

 Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ