Κοινωνία

30/1/13 18:30

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:14

Συγκίνηση για τους Μοστράρηδες (ΦΩΤΟ)

ΓΕΜΙΣΕ ΖΩΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΕΟΘ

Ταξίδι στο παρελθόν, στα αλλοτινά τα χρόνια όπου το παγιαύλι κυριαρχούσε στον εορτασμό της Μόστρας στα Θυμιανά κι όπου οι στενακούσοι είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Στην πίτα του Μ.Ε.Ο.Θ. το Σάββατο ενώθηκαν όλες οι γενιές, οι παλαιότεροι με τους νέους, τους συνεχιστές του εθίμου και με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου έγιναν και οι βραβεύσεις για την προσφορά τους στο έθιμο της Μόστρας.

Εξίσου προσεγμένα και με ιδιαίτερο μήνυμα ήταν και τα δώρα για τους υπερτυχερούς από τα πιτάκια σε κάθε ένα από τα τμήματα του Μ.ΕΟ.Θ..

«Ήταν μια τιμητική  αναγνώριση για αυτούς που προσφέρουν στην ΜΟΣΤΡΑ των Θυμιανών. Φυσικά στο πέρασμα του χρόνου όλες οι οικογένειες των Θυμιανών έχουν πάρει μέρος στη Μόστρα.Αυτή η τιμή γίνεται για πρώτη φορά και θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάμε και να ενθαρρύνουμε και να συνεχίσουμε τον εθελοντισμό, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τη μοναδικότητα μας ενωμένοι πέρα των πολιτικοοικονομικών και ιδεολογικών διαφορών σε μια παγκόσμια Ευρωπαική κοινωνία», δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του ΜΕΟΘ Κ. Φρεζούλης.

Δόθηκαν συνολικά πέντε δώρα με συμβολικά μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες. Ένα κράνος, ένα καλάθι μεσογειακής διατροφής, ένα μαστιχόδεντρο, μία μανταρινιά και ένα δεντρίλιο πεύκου. που θα φυτευτούν κάπου μέσα στο χωριό.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση