20.1.2023 9:14

Συνέχεια προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Το γεγονός/ L’évènement

Δραματική / Γαλλία/2021/ 100’

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν

Σενάριο: Οντρέ Ντιγουάν, Μαρσιά Ρομανό

Παίζουν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Ανά Μουγκλαλίς

Διακρίσεις: Χρυσός Λέοντας και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021, Βραβείο César Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού

Γαλλία, 1963. Η Ανν είναι μια νέα, έξυπνη και πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που βλέπει τις πανεπιστημιακές σπουδές της σαν τη μόνη διέξοδο από την εργατική τάξη στην οποία γεννήθηκε. Όταν, όμως, συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος, τα όνειρα της μοιάζουν καταδικασμένα εκτός αν καταφέρει να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, κάτι που όμως είναι ακόμη παράνομο και κοινωνικά κατακριτέο εκείνη την εποχή.

Η ιστορία ενός παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «γεγονός». Η ταινία, βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ανί Ερνό (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), έρχεται να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση και την ελευθερία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ