8.5.2020 11:24

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου από την ΕΛΜΕ Χίου

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής απολύει συμβασιούχους και την πρόεδρο του σωματείου, εν μέσω πανδημίας.  Συγκεκριμένα η κυβέρνηση απέλυσε 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στην Υπηρεσία Ασύλου. Οι απολύσεις αυτές ανακοινώθηκαν μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων για τις 23/4 και την εξαγγελμένη απεργία διαρκείας τους.

Η πράξη αυτή έχει  χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης μιας και εξαίρεσαν από την ανανέωση των συμβάσεων την οποία ανακοίνωσαν, δεκαέξι εργαζόμενους/ες, ανάμεσά τους την πρόεδρο του σωματείου, καθώς εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του σωματείου . Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου από την ίδρυσή του, βρίσκεται σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των εκάστοτε συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα. Πέραν τούτου με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη.

Οι καταγγελίες του Σωματείου των Συμβασιούχων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στην μακρά σειρά των απαράδεκτων πρακτικών που ακολουθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση  στα ζητήματα της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και της απαξίωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου και του σωματείου τους αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Σταυρινούδης Σταύρος                                                                              
Ο Γ. Γραμματέας: Πρωάκης Δημοσθένης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ