16.1.2020 11:19

Συμμετοχή και του ΤΕΕ Β. Αιγαίου στο διήμερο των κινητοποιήσεων

Η Ν.Ε. του ΤΕΕ/Τ. ΒΑ. Αιγαίου έπειτα από τη συμμετοχή και παρακολούθηση των ειδικών συσκέψεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου σχετικά με τα ζητήματα που προέκυψαν από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού ζητήματος έχει να εκφράσει τα κάτωθι:

  • Η προτεινόμενη νέου τύπου δομή δεν πρόκειται να επιλύσει το ζήτημα ούτε να ανακουφίσει το νησί από τις επιπτώσεις που βιώνει σήμερα
  • Το μέγεθος της προτεινόμενης εγκατάστασης έχει σοβαρό, δυσμενές περιβαλλοντικό αποτύπωμα και καταστρατηγεί σημαντικά σημεία της χωροταξικής νομοθεσίας
  • Ενοχλεί ιδιαίτερα και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών του νησιού οποιαδήποτε συνοδά «ανταποδοτικά» μέτρα εξαγγέλλονται (ΦΠΑ, δρόμοι, κλπ τα οποία δικαιούμαστε λόγω της νησιωτικής ιδιαιτερότητας)

Για τους παραπάνω λόγους η ΝΕ Χίου του ΤΕΕ/Τ ΒΑ. Αιγαίου αποφασίζει:

Τη συμμετοχή των μηχανικών Χίου στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Ιανουαρίου του 2020 καθώς και τη συνδρομή με τεχνογνωσία στις νομικές ενέργειες που θα κινηθούν για την προσβολή των μελλοντικών ΚΥΑ που θα εκδοθούν προς νομοτυποποίηση των νέων δομών στα νησιά μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ