21.12.2021 11:09

Σύλλογος γυναικών Χίου: «Στεκόμαστε στο πλάι της Αρετής Π. - Να αποδοθεί τώρα δικαιοσύνη»

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την υποστήριξή του στην 22χρονη Αρετή και την οικογένειά της που βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλει δημόσια τον κακοποιητή της, όταν ήταν 14 ετών. Γολγοθάς που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, λόγω των φωτογραφιών που είχε ο ίδιος δημοσιεύσει στο διαδίκτυο και αποτελούν μέσο πίεσης κι εκβιασμού της κοπέλας από αγνώστους. 

Το απαράδεκτο γεγονός ότι η δίκη της 22χρονης «σέρνεται» εδώ και χρόνια είναι χαρακτηριστικό του πόσο ανυπεράσπιστες τελικά νιώθουν γυναίκες, ακόμα και παιδιά που πέφτουν θύματα τέτοιων φαινομένων. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα εμπόδια που συναντά μια νέα γυναίκα και λειτουργούν αποθαρρυντικά όχι μόνο στην καταγγελία αλλά και στην ολόπλευρη στήριξή της.

Η έλλειψη κρατικών υποδομών κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας ώστε να στηρίζονται οι γυναίκες ώστε να βοηθούνται να σταθούν στα πόδια τους, είναι ένας ακόμα παράγοντας που επιδεινώνει την κατάσταση. 

Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμών, οι δολοφονίες γυναικών αλλά και πρόσφατα η έκθεση προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο χωρίς συγκατάθεση και μια σειρά άλλα αποτρόπαια φαινόμενα, είναι αποτέλεσμα της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην ταξική κοινωνία, των κοινωνικών διακρίσεων που βιώνει σε κάθε πλευρά της ζωής τους. 

Σε αυτό το έδαφος αναπτύσσονται τέτοιες αποκρουστικές συμπεριφορές, έτσι ξεπροβάλλει η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής, η επιβολή της πειθαρχίας, της υποταγής, της πολύμορφης βίας και κακοποίησης γυναικών, παιδιών και εφήβων. Αυτά τα σάπια πρότυπα αναπαράγονται και από ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Η «ασπίδα προστασίας» για κάθε γυναίκα, θύμα κάθε μορφής βίας είναι η συλλογική δράση και διεκδίκηση για όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα, τον 21ο αιώνα και της στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις. Το «δίχτυ ασφαλείας» της είναι η δύναμη της συλλογικότητας μέσα από τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, τα εργατικά σωματεία. Σε αυτό το δρόμο αναπτύσσονται η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, κόντρα στις σάπιες αξίες του ατομισμού, του ανελέητου ανταγωνισμού, του εγωιστικού τρόπου ζωής που γεννιούνται στην «αρένα» της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Καλούμε τις γυναίκες και συνολικά το λαό της Χίου να μην δείξει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να σταθεί στο πλάι της κοπέλας αλλά και όποιας άλλης έχει ανάγκη.

Απαιτούμε:

  • Να επισπευσθεί το σύνολο των νομικών διαδικασιών για την προστασία της κοπέλας και την καταδίκη των δραστών.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαγραφεί οριστικά το αντίστοιχο υλικό από το διαδίκτυο

Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία. Παλεύουμε ενάντια στη γυναικεία ανισοτιμία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ